Vana Baskini Teater: kultuuriminister Indrek Saare väited on VALED!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar andis Balti jaama ootepaviljonis pidulikul auhinnagalal üle Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad eelmise aasta silmapaistvamaile kultuuri- ja sporditegelastele.
Indrek Saar andis Balti jaama ootepaviljonis pidulikul auhinnagalal üle Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad eelmise aasta silmapaistvamaile kultuuri- ja sporditegelastele. Foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX

Vana Baskini Teater soovib pöörata tähelepanu sellele, et kultuuriminister Indrek Saar annab üldsusele ekslikku informatsiooni, justkui pidi teater olema teadlik juba 2017. aastal, et ta 2019. aastal tegevustoetust ei saa.

«Kultuuriministrina võtsin komisjoni otsuse teadmiseks, sest mul ei olnud olulisi vastuargumente, aga selleks, et teatril oleks aega oma tegevus ümber korraldada, leidsin täiendavalt 30 000 eurot – sama suurusjärk, mis neile möödunud aastal oli eraldatud – selle jaoks, et nendel oleks aasta üleminekuaega,» ütles kultuuriminister Indrek Saar.

«Vana Baskini Teatri juht teadis väga hästi, et komisjon oli sellise otsuse teinud. Mina andsin neile üleminekuajaks täiendavad vahendid, aga teist aastat järjest ei ole mingit põhjust öelda, et nüüd on jälle üleminekuaasta, sest komisjon on teinud oma kaalutletud otsuse,» lisas Saar.

Kultuuriministeeriumi kantsler Hillar Sein saatis teatrile 27. detsembril 2017 e-kirja, milles teatab, et mõni päev varem toimunud kiireloomuliste taotluste menetlemise komisjon otsustas teha kultuuriministrile ettepaneku toetada Vana Baskini Teatri tegevustoetuse taotlust osaliselt (st taotletud 40 345 euro asemel 30 000 euroga).

Seejärel sõlmis teater ministeeriumiga 29. detsembril 2017 riigieelarvelise tegevustoetuse kasutamise lepingu, millega ministeerium eraldas teatrile perioodiks 01.01.2018–31.12.2018 toetust summas 30 000 eurot.

Nagu nähtub 2017. aasta detsembris saadetud kantsleri teatest, siis ei ole tegu n-ö üleminekuperioodiks antava eritoetusega, vaid tavapärase tegevustoetusega. Ka ei saa kultuuriminister väita, et Vana Baskini Teatri meeskond teadis seda juba 2017. aastal, et 2019. aastal tegevustoetus saamata jääb.

«Kultuuriminister võis oma peas mõelda, et see jääb teatri viimaseks tegevustoetuseks ehk n-ö üleminekutoetuseks. Paraku ei ole teatrit sellisest ideest/sättest teavitatud. Seega on kultuuriministri väited VALED!» kirjutab Vana Baskini Teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles