Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani, Eesti Laul 2019 finaalkontserdil esitamas lugu «Võta mul käest».
Getter Jaani, Eesti Laul 2019 finaalkontserdil esitamas lugu «Võta mul käest». Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Toome teieni raadio Elmar 7. nädala muusikauudised. Getter Jaani avaldas laulukirjutajate laagris kirjutatud loo, Tõnu Timmil valmib debüütalbum, Jaagup Tuisk kaverdas Ed Sheerani lugu «Perfect», Sander Mölder kutsub plaadi esitluskontserdile.

Getter Jaani avaldas laulukirjutajate laagris kirjutatud laulu

Getteri uus lugu kannab pealkirja «Võta mul käest» ning see on tema järjekorras kolmas ning esimene eestikeelne singel, mis ilmub Universal Music plaadifirma alt. Lugu räägib armastusest.

«Võta mul käest» sündis Music Estonia sügisel korraldatud laulukirjutajate laagris. Loo autoriteks on Karl-Ander Reismann, Getter Jaani, Hugo Martin Maasikas  ja rootsi laulukirjutaja Rasmus Viberg.

Getter pani selle laulu sisse oma kõige siiramad emotsioonid: «Armastus on üks ilusamaid tundeid maailmas! See on tõeline kingitus, kui tunned, et oled hoitud! Lugu «Võta mul käest» räägib sellest, kuidas sa ei kujuta oma elu ette ilma selle inimeseta, kes täidab kõik sinu päevad siira armastusega! Ma loodan südamest, et meie kõigi elus on keegi, kes on alati meie kõrval  ja suuda ükskõik mis olukorras alati naeratuse näole tuua ja teha päeva igas mõttes paremaks!»
 

Oopus tuli välja elektroonilise albumiga «Nõidus»

Folki, elektroonikat ja valguslahendusi ühendav bänd Oopus tuli möödunud nädalal välja oma esimese stuudioalbumiga «Nõidus». Albumil on kokku kümme lugu, mis pakuvad elamust nii vanadele kui ka uutele fännidele.

«Nõidus» annab hea ülevaate Oopuse senisest loomingust: leidub nii psühhedeelset tantsukütet, mis tuttav bändi kontsertidelt kui ka meditatiivset rännakut siseilmadesse «Ajamasina» kontsertetenduselt ning lamamiskontsertide seeriast. Peale seni avaldatud singlite «Vaeslapse laul» ja «Sokumäng» on albumil teisigi nii Eesti kui ka Põhjamaade pärimusmuusikast inspireeritud lugusid, instrumentaalpalu ja originaalloomingut.

Oopus liidab tänapäeva elektroonilise saundi ja rütmikäsitluse pärimusmuusika instrumentide ning tantsulugudega. Oopus on Mari Meentalo (flööt, vokaal, eesti torupill, parmupill, pikkvile, hulusi, looper), Johannes Ahun (analoogsüntesaatorid) ja Aleksander Sprohgis (valgus ja visuaalid).
 

Tõnu Timm annab välja oma debüütalbumi

Valmival albumil on 15 lugu, neist 14 Tõnu enda ning üks Valter Ojakääru kirjutatud. 9 nendest on laulud ja kuus instrumentaalpalad. Enamik paladest on uudislood, mõned ka juba ilmunud lugude uued tõlgendused.

Uue plaadi žanr on Tõnu Timmi sõnul «polkast rokini». Seal leidub nii meloodilisi armastuslaule, kitarripoppi, isegi punki. Iga loo kohta tuleb plaadiümbrisele lühike selgitus, miks ja kuidas lugu plaadile sattus.

Albumil teevad kaasa Rein Joasoo (trummid), Argo Toomel (bass), Antti Kammiste (klahvpillid), Rain Rämmal (klahvpillid), Martin ‘Kid’ Saaremägi (kitarr), Mikk Tammepõld (taustavokaal), Ann Kuut (tšello).

Salvestamistel erinevais turismitaludes, stuudiotes ja suvemajades oli tõhusaks abiks Erki Sepp, miksimise võttis ette Martin Kikas (Ö stuudio).

Plaadi valmimisele on võimalik hoogu anda portaalis www.hooandja.ee.
 

Jaagup Tuisk kaverdas Ed Sheerani lugu «Perfect»

Noor laulja Jaagup Tuisk andis valentinipäeva puhul välja romantilise laulu, mis on kaver Ed Sheerani loost «Perfect».  Tegu on andeka noormehe kolmanda kaveriga. Varasemalt on Jaagup teinud oma eestikeelsed versioonid hittidest «Attention» ja «Love yourself».

Alles mõni kuu tagasi avaldas Jaagup massiivse muusikavideo enda kirjutatud laulule «Legendid oma loos». Antud hetkeks on seda videot vaadatud üle saja tuhande korra. Ka praegune kaverlugu ringleb hoogsalt sotsiaalmeedias, saades vaid loetud tundidega üle 5000 vaatamise.

Ed Sheeran on Jaagupi sõnul üks tema lemmiklauljatest, kes on teda muusikalisel teekonnal palju inspireerinud. «Perfecti» eestikeelne versioon kannab pealkirja «Imeline» ning Jaagupi arvates seisneb loo võlu selles, et see on lihtsa, kuid ilusa sõnumiga ning toob naeratuse näole.
 

Sander Mölder kutsub plaadi esitluskontserdile

Esimese sünnipäeva ning Sander Möldri täispika albumi ilmumise puhul, kutsub TIKS Rekords plaadi esitluskontserdile, mis toimub 28. veebruaril Cinamon Kosmos kinos. Legendaarses kinosaalis tuleb esitusele Möldri plaadi vinüülile jõudnud materjali lõppversioon, mida saadab 300m2 ekraanil spetsiaalselt selleks õhtuks valminud visuaal. Lisaks Möldrile näeb laval Ewert and the Two Dragons trummarit Kristjan Kallast, Frankie Animali kitarristi Jonas Kaarnametsa ning viiuldajat Sänni Noormetsa. Enne kontserdi algust saab tiksuda ning end õigele helisagedusele viia TIKSu pop-up baaris, kus valib muusikat Frankie Animali solist Marie M. Vaigla.

Sander Möldri «TIKS 071» on ristpistetud kontsept-album tunnustatud folkloristi Ingrid Rüütli kogutud Saaremaa ja Muhu regivärsilistest rahvalauludest ning moodsast elektroonilisest muusikast. Mölder tunnistab, et pärimusmuusika paljastas end oma mitmekülgsuses talle alles «TIKS 071’ga» tegelema hakates.
 

Kirsipuu & Kasesalu & BeatBand avaldasid ühiskonnakriitilise sõnumiga loo

Laul kannab pealkirja «Üksik Droon», selle muusika autoriks on Johnny Burnette, eestikeelsed sõnad on kirjutanud Andrus Kasesalu.

Kirsipuu ja Kasesalu on koos musitseerinud palju aastaid. Kahe rock`n`rolli sõbra ja elustiili aktivisti ühine lugu räägib üksindusest ja inimeste võõrandumisest seoses nutimaailma pealetungiga.

BeatBand`i koosseisu kuuluvad lisaks Ülari Kirsipuule ja Andrus Kasesalule Ermo Leuska kitarril ja Anneli Kadakas trummidel. Kaasa teeb ka Allan Jakobi akordionil.

Copy
Tagasi üles