Riigikokku kandideeriv Riina Solman usub, et Kanal 2 valimisdebatist loobumise taga on sotside kuulujutud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Erakogu

Erakond Isamaa Tallinna piirkonna aseesimees Riina Solman selgitas sotsiaalmeedias, et Kanal 2 valimisdebatist hoidumine oli erakonna esimeeste isiklik otsus ning tõenäoliselt on selle taga Jevgeni Ossinovski veenmisoskus.

Esmaspäeval teatasid kuue erakonna juhid ühispöördumises, et boikoteerivad Kanal 2 korraldatud valimisdebatti, mida juhivad Katrin Lust ja Jüri Butšakov. Põhjuseks toodi saate liialt meelelahutuslik sisu. Teiste seas keeldus osalemast ka erakond Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.

Eesti kristliku nelipühi kiriku pastor Hermas Lilleorg tõstatas poliitik Riina Solmani Facebooki seinal küsimuse, miks Isamaa Kanal 2 teledebatti boikoteerib. Solman, kes on töötanud mitmes asutuses kommunikatsioonijuhina, selgitas, et erakond tervikuna saadet boikoteerida otsustanud pole.

Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus.
Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus. Foto: Peeter Langovits

«Kõik kuus parlamendierakonna esimeest tegid ühisavalduse, et nad ei lähe kohale, kui saadet juhib Katrin (ja lisatud oli ka Jüri nimi). Mina ei usu, et ühegi erakonna juhatus seda küsimust arutanud oleks. Ja erakonna esimeestel on otse loomulikult õigus taolisi otsuseid langetada,» kirjutas Tallinna linnavolikogu liige Solman.

«Kuulsin juba reedel ringlemas sotside poolt levitatavat kuulujuttu, et erakonna esimehed kavatsetakse Kanal 2 valimisstuudios tolaks teha. Just täpselt sellises sõnastuses. Rääkisin programmijuhiga: ei olnud kellelgi sellist plaani. Ju suutis Ossinovski nii veenvalt teisi erakonna juhte oma «infoga» ära veenda, et kõik uskuma jäid,» selgitas Solman.

Fotol vasakult Kristina Kallas, Mart Helme, Helir-Valdor Seeder, Jüri Ratas, Kaja Kallas, Jevgeni Ossinovski
Fotol vasakult Kristina Kallas, Mart Helme, Helir-Valdor Seeder, Jüri Ratas, Kaja Kallas, Jevgeni Ossinovski Foto: TAIRO LUTTER/EESTI MEEDIA/SCANPIX

«Ma isiklikult arvan, et Jürile tehakse väga liiga, tunnen teda tõsiseltvõetava ajakirjanikuna, kes on sõnapidaja. Katriniga on mul samuti olnud hea koostöö. Temal muidugi on veidi konfliktne käekiri, julgeb ta ju ka kõige õelamasse vastasseisu oma mikrofoniga juurde astuda ega hellita pahalasi,» kirjutas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles