Häälte arv teada! Victor Crone võttis konkurentide üle mäekõrguse võidu (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victor Crone võttis konkurentide üle mäekõrguse võidu.
Victor Crone võttis konkurentide üle mäekõrguse võidu. Foto: Konstantin Sednev

Eestit läheb mais toimuvale Eurovisioni lauluvõistlusele esindama Victor Crone looga «Storm». Laupäeval, 16. veebruaril toimunud Eesti Laul 2019 finaalis tõi Victor Cronele võidu superfinaalis antud 23 270 häält.

Esimest korda jõudis Eesti Laulu finaali 12 artisti, võitja selgitati välja kahes voorus. Esimeses voorus selgusid žürii ja rahvahääletuse tulemusena kolm superfinalisti. Rahvusvahelise žürii poolehoid kuulus 70 punktiga STEFANile, teisele ja kolmandale kohale asetusid žürii arvestuses Lumevärv ft Inga ja Sissi 46 punktiga. Esimeses voorus toimunud publikuhääletusel sai enim hääli Victor Crone (15 513 häält), talle järgnesid Uku Suviste 8987 häälega, INGER 6904 häälega ja STEFAN 6132 häälega. Kokku hääletati esimeses voorus ligi 55 tuhat korda. 

Žürii ja publiku hääletuse koondtulemusena jõudsid superfinaali Uku Suviste, STEFAN ja Victor Crone. Võitjaks kuulutati 23 270 häälega Victor Crone ja lugu «Storm», teisele kohale jõudnud Uku Suviste esitatud loo «Pretty Little Liar» poolt hääletati 15 498 korda ja esikolmiku lõpetanud STEFANi loo «Without You» poolt 12 380 korda.

Järgnevalt jagunesid finaalis kohad:

4. Sissi «Strong»

5. Lumevärv ft. INGA «Milline päev»

6. INGER «Coming Home»

7. The Swingers, Tanja & Birgit «High Heels In The Neighbourhood»

8. Sandra Nurmsalu «Soovide puu»

9. Kerli Kivilaan «Cold Love»

10. Kadiah «Believe»

11. Synne Valtri «I'll Do It My Way»

12. xtra basic & Emily J «Hold Me Close»

Eesti Laul 2019 rahvusvahelisse žüriisse kuulusid Melodi Grand Prix festivali peaprodutsent Stig Karlsen Norrast, muusikaprodutsent ja helilooja AFSHeen USAst, muusikamanager ja produtsent Guna Zučika Lätist, Berklee College'i laulukirjutamise õppejõud Ben Camp USAst, muusikamanager ja filmirežissöör Cyrys Saidi USAst, Ungari laulukonkursi «A Dal» produtsent Lörinc Bubno ning produtsent ja laulukirjutaja Josh Cumbee USAst. 

Victor Crone esindab looga «Storm» Eestit Tel Avivis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel, kus astub võistlustulle esimeses poolfinaalis 14. mail. Võiduloo autorid on Stig Rästa, Vallo Kikas, Victor Crone, Fred Krieger ja Sebastian Lestapier. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles