Endine saientoloogiakiriku liige oli 12 aastat laeval ori

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saientoloogiakiriku kruiisilaev Freewind
Saientoloogiakiriku kruiisilaev Freewind Foto: SCANPIX

Endine saientoloogiakiriku liige paljastas, et teda hoiti 12 aastat ebaseaduslikult selle organisatsiooni kruiisilaeval Freewind.

Austraalia päritolu Valeska Parisi sõnul viidi ta jõuga saientoloogiakiriku juhi David Miscavige poolt laevale kui ta oli 17-aastane, edastab The Telegraph.

Juhtum leidis aset pärast seda, kui naise ema püüdis teda sellest organisatsioonist eemaldada.

Šveitsis sündinud Paris kolis kuuendal eluaastal Suurbritanniasse, kus ta pandi saientoloogia noorteorganisatsiooni.  

14-aastaselt liitus Paris selle organisatsiooni eliitosaga Sea Organisationiga ning kirjutas alla lepingule määramata tähtajaks.

«Ühel hommikul öeldi mulle, et mind saadetakse kaheks nädalaks laevale. Ma ei tahtnud minna. Ma ütlesin, et ma ei taha,» meenutas naine.

Parise sõnul ta laevalt enam ära ei pääsenud. Teda valvati esimesel kuuel aastal sellel laeval pidevalt ning ta pidi laeva masinaruumis rasket füüsilist tööd tegema.

Parise ema lahkus saientoloogiakirikust pärast seda, kui ta abikaasa enesetapu tegi.

Saientoloogiakirik eitas, et Valeska Parisit oleks halvasti koheldud ning ta sunnitööd tegema pandud. Ka olevat laev Freewind väga tore paik.

«Teda ei sunnitud sellele laevale. Ka on vale väide, et tal oli pidev järelevalve ning laevalt tohtis ta lahkuda vaid eskordi saatel,» teatasid saientoloogid.

Parise juttu kinnitas aga endine selle laeva tegevjuht Ramana Dienes-Browning.

«Ta sõnas juhtidele, et ta ei soovi laeval olla. Ta saadeti laevale vanemate teadmata. Ta elas laeval väga suures stressis,» lausus Dienes-Browning.

Pärast 12 aastat õnnestus Valeska Parisel laevalt pääseda ja saientoloogiakirikust välja astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles