Inga Lunge: sõprus toob välja kõige ilusamad ja üllamad omadused

Ele Adamson
, Raadio Elmar tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Helis Künnap / Erakogu

Inga ja Toomas Lunge rääkisid raadio Elmar uudiskirja intervjuus, mida sõprus ja sõbraks olemine nende jaoks tähendab. Samuti avaldasid nad, kuidas nad tähistavad armunute päeva ja kuidas nad end ise kaaslastena hindavad.

Mida tähendab sõprus teie jaoks?

Inga Lunge: Sõpruse tõelise mõtte ja tähenduse olen sõnadesse pannud laulus «Laul Sõprusest», mis sai kirjutatud lavastusele «Tom Sawyeri seiklused». Tõelise sõbra puhul pole tähtis, milline ta välja näeb, milline on tema lemmik värv või söök. Sõbraga võib elu viia sind erinevaid teid, nii et vahel ei kohtu võibolla isegi aastaid - aga ta on ikkagi sõber, teda saab usaldada, ta on sinu jaoks olemas kasvõi öösel kell kolm. 

Toomas Lunge: Kõige püsivam side.
 

Millised on teie kõige tugevamad ja nõrgemad omadused sõbrana?

Inga Lunge: Ma tõepoolest olen valmis startima ka kõige kummalisemal kellajal kui sõbral seda päriselt vaja peaks olema. Ilmselt keerulistel hetkedel tajudki sõprade toetust kõige paremini. Rõõmsatel ja helgetel aegadel koguneb meie ümber palju inimesi. Tõelised sõbrad on meiega meie endi pärast, olenemata sellest millised tuuled puhuvad. Tahan uskuda, et sõprus toob välja inimeses kõige ilusamad ja üllamad omadused.

Toomas Lunge: Olen alati olemas, aga kipun unustama tähtpäevi.
 

Kas teil on sõpru, kes pole muusika või loomingulise keskkonnaga seotud?

Inga Lunge: Ääri-veeri on iga inimene nii muusika kui teatriga seotud - käiakse kontsertidel, etendustel, loetakse raamatuid. Minu jaoks on alati tundunud huvitavad ja inspireerivad inimesed, kes tegutsevad minu jaoks võõrates valdkondades. Palju huvitavam on kuulata tööst vabal ajal maailmadest, mis minu omadega naljalt ei põrku. Minu sõprade hulgas on väga erinevaid inimesi - näiteks arste, ärimehi, kalamehi aga loomulikult ka näitlejaid ja muusikuid. 

Toomas Lunge: Oojaa, sõbra amet pole tähtis. Mulle tundub, et mida rohkem erinevate eluvaldkondade inimesed teineteisega sõbrustavad seda huvitavam, mitmekesisisem ja parem elu lõpuks on.
 

Kas te näitate oma loomingut enne avaldamist ka sõpradele? Annavad nad nõu? Võtate neid kuulda?

Inga Lunge: Toomas on mulle väga hea sõber, tema arvamust usaldan ma kõige rohkem. Kuid esmajärjekorras usaldan enda kõige paremat sõpra - iseenda sisetunnet. Teiste arvamust kuulan ka, aga ei pruugi sellega alati arvestada. Looming ei pea alati kõiki samaväärselt kõnetama.  

Toomas Lunge:  Sõprade arvamus on mulle kõige olulisem, näitan ja arutan ja vahel isegi kuulan.
 

Kas on võimalik muusikat luua ka inimestega, kellega pole tuttav? Või on siiski vajalik nö sõprus, teineteise mõistmine?

Inga Lunge: Ma arvan, et kõik on võimalik ja igast kooslusest võib sündida midagi imelist. Mida erinevamad on inimesed, seda suurem võimalus on millegi täiesti uue ja erilise tekkeks.  

Toomas Lunge: Sõbruneda on võimalik ka läbi ühiste huvide, hobide, ka läbi muusika. Selleks sobib teinekord ka esimene ühine jämm tõesti.
 

Kas ja kuidas tähistate sõbrapäeva? Mida sellest tähtpäevast arvate?

Inga Lunge: Toomas palus mu kätt sõbrapäeval aastal 2012. Väikestviisi on see päev sellest ajast märgilise tähendusega. Kõik positiivse sisuga tähtpäevad on vajalikud - tuju läheb nendest ju paremaks, maailm ilusamaks.  

Toomas Lunge:  Muidu ma pigem ei poolda selliseid sissetoodud kaubandus formaate, aga küsimus on hoopis selles millise sisu me tähtpäevadele anname. See, et aastas on kord ka «sõbra päev» on ju tore. Samas iga kord kui saad kokku sõbraga, võib ka olla tähtpäev ja seda tuleb tähistada.
 

Kui suur sõber on teie jaoks raadio Elmar?  Mida raadio Elmar teie jaoks tähendab?

Inga Lunge: Raadio Elmar on mõnusate inimeste punt. Sära ja lahe positiivne energia on mind alati Elmarisse tulles vastu võtnud. 

Aga kui võtta Elmarit kui lihtsalt ühte kanalit, siis tundub, et oleme päris head sõbrad. Elmar mängib päris tihti meie lugusid, ma ei tea millisel teisel sõbral oleks meie plaat «Kingitus» koguaeg nii lähedal haardeulatuses. Püüan siis ka vastu hea sõbrana käituda ja kuulan autosõitudel tihti just raadiot Elmar ja nagu heale sõbrale kohane, on ta minu jaoks olemas ka kasvõi öösel kell 3. 

Toomas Lunge: Korrektne oleks öelda tänapäevaselt - sõbralik koostööpartner. Tegelikult on Elmar oma programmiga kõigi eesti muusikute ja artistide sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles