Ott Lepland väisas enne Brexitit veel korra Šotimaa kaunemaid paiku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland etendamas Tanel Padarit ja esitas tema lugu «Võta aega». Ott Leplandi annetus aitas Perekeskusel soetada hooldust hõlbustav tõstuk.
Ott Lepland etendamas Tanel Padarit ja esitas tema lugu «Võta aega». Ott Leplandi annetus aitas Perekeskusel soetada hooldust hõlbustav tõstuk. Foto: Madis Sinivee

Eesti laulja Ott Lepland otsustas veel enne 29. märtsi, mil Suurbritannia lahkub ametlikult Euroopa liidust, korra Šotimaal ära käia. Hiljem võib reisimine Briti saartele ja viisa saamine keeruline olla.

Suurbritannia on kuni 29. märts 2019 Suurbritannia liige, mis tähendab, et kõik varasemad lepingud ning diilid Euroopa liidu riikidega on aktiivsed. Nende hulka kuulub ka viisavabalt Briti saartele reisimine, kui oled Euroopa liitu kuuluva riigi kodanik. Ott Lepland eestlasena seda on ning Hiiumaalt pärit mees soovis veel enne Brexitit korra Šotimaal ära käia, sest hiljem võib see juba keeruline olla.

Ott Lepland jagas Instagrami vahendusel kahte pilti endast Šotimaa pealinnas Edinburghis. Esimese pildi peal, mille taustal on näha värviliste fassaadidega majad, asub Lepland Victoria tänaval. Tänavas asub Edinburgh vanalinnas ning kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse. Tänava rajas aastatel 1829-1834 arhitekt Thomas Hamilton ja tegu on kõige enam pildistatud kohaga Šotimaa pealinnas. 

Teise pildi peal seisab Lepland Nelson monumendi ees, mis on pühendatud Napoleoni Trafalgaris lahingus aastal 1816 alistanud Horatio Nelsonile. Momumendi autor on Henry Playfair, kes võttis inspiratsiooni Ateenas asuvast Parthenonist. Ehitustööd algas 1822. aastal, kuid jäid rahapuuduse tõttu pooleli. Hiljem sai monument siiski valmis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ott Lepland (@ott.lepland) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles