Lenna Kuurmaa näeb riigikogu liikmena Vennaskonna lambakarjusest kitarristi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa näeb Vennaskonna lambakarjusest kitarristi riigikogu liikmena
Lenna Kuurmaa näeb Vennaskonna lambakarjusest kitarristi riigikogu liikmena Foto: Maarius Suviste /

Riigikogu valimisteni on jäänud vähem kui kuu aega ning kuigi paljud avaliku elu tegelased võib-olla pelgavad öelda, kellele poolt nad on, siis Lenna Kuurmaa ei ole üks neist. Lauljanna avaldas, et tema tahaks riigikogus näha Vennaskonna lambakarjusest kitarristi Roy Striderit.

Lenna Kuurmaa avaldas Sotsiaaldemokraatide koosseisu kuuluva Roy Strideri poolt toetust Facebookis, kui jagas tema valimiskampaania videot.

«Mina samuti näeksin hea meelega Royd riigikogus!» kirjutas Lenna fotograaf Rene Türki jagatud postituse juurde, milles ka Türk teatab, et näeks Royd ühena 101-st riigikogu liikmest.

Roy Strider tegi alles hiljuti läbi nimevahetuse protsessi, võttes sünnipärase Raul Sillaste nime asemel kasutusel muusikuna tuntust kogunud pseüdonüümi. See on nüüd ka tema ametlik nimi.

Valimisvideos räägib Roy Strider, et kuigi ta elab Lõuna-Eestis, kavatseb ta riigikokku kandideerida valimispiirkonnas nr 1, mille alla jäävad Kristiine, Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosad.

«Olen lihtne lambakarjus, kes kasvatab ka hobuseid, ja selline elu mulle meeldib,» räägib Strider videos.

«Vaatamata karjuseelule teatakse mind ka kirjanikuna, nii Postimehe kui teiste väljaannete kolumnistina, inimõiguslasena, kodanikuühiskonna aktivistina, aga ka ansambli Vennaskond kitarristina. Olen Tiibeti eksiilvalitsuse ja dalai-laama administratsiooni poolt määratud Tiibeti asjade koordinaator Eestis ja kui see kellegi jaoks oluline peaks olema, siis olen ka ise budist,» lisas Lenna Kuurmaa toetuse pälvinud mees.

«Ma seisan vabaduse ja õigluse eest!» teatas Strider ning lisas, et tema üheks sooviks oleks näha Eestit funktsioneeriva ökoriigina ja tema teatel on see ka võimalik.

Vennaskonna liikmed Roy Strider (vasakul) ja Tõnu Trubetsky.
Vennaskonna liikmed Roy Strider (vasakul) ja Tõnu Trubetsky. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles