Liiga paljastav? Kurvikas Brasiilia naispoliitik ajas büstiga interneti marru (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitik Ana Paula da Silva kandis ametisseastumisel riietust, mis konservatiivsed marru ajas.
Poliitik Ana Paula da Silva kandis ametisseastumisel riietust, mis konservatiivsed marru ajas. Foto: AP/Scanpix

Brasiilia poliitik Ana Paula da Silva ajas interneti marru, kui kandis ametissenimetamisel paljude arvates liiga sügava dekolteega riietust. Naine on aga veendunud, et ei teinud midagi valesti.

Brasiilia sotsiaaldemokraatliku erakonna poliitik Ana Paula da Silva oli möödunud aasta kohalikel valimistel viies kõige rohkem hääli saanud poliitik. Ametissenimetamisel ei pälvinud tähelepanu aga mitte naise poliitiline edu, vaid kirev riietus, mis paljude arvates liiga paljastav oli, vahendab The Sun.

Naispoliitik kandis veebruari alguses toimunud ametissenimetamise tseremoonial punast avara dekolteega pükstükki, mis paljastas ta lopsaka büsti. Sotsiaalmeedias kutsuti riietust ebasobivaks, šokeerivaks, vulgaarseks ning da Silvat nimetati prostituutide esindajaks. Naine sai lausa vägistamisähvardusi.

43-aastane naispoliitik, kellel on kodus kaks last, valis riietuse välja spetsiaalselt piduliku sündmuse jaoks. «See ongi mu stiil,» on ta siiani oma valikule kindlaks jäänud. Ta tunnistas kohalikus telesaates, et arvaski, et tema kirev rõivavalik pakub kõneainet, kuid poleks uskunud, et inimesed keskenduvad vaid dekolteele. «Naistel on rinnad ja mul on suured rinnad!» ei näinud da Silva riietuses midagi ebatavalist.

Facebookis tõstatati küsimus, kuidas aitab poliitiku büst demokraatiale kaasa. Naisel oli sellelegi terav vastus: «Ma olen näinud palju mehi, kes on viisakates ülikondades ja lipsudes, kuid võtavad ikkagi tervishoiusektorist raha ära, näiteks koolilõunate arvelt. See on vastuvõetamatu.»

Da Silva arvates tõestab kriitika vaid üht: Brasiilias on ääretult seksistlik poliitiline kultuur. «Meie riigis osaleb poliitikas nii vähe naisi, et kui mõni pääseb valitsema, kaasneb sellega raev ja viha,» ütles naispoliitik ja kinnitas, et kannab ka edaspidi täpselt selliseid rõivaid, nagu ise soovib. Vägistamisähvardusi saatnud kommentaatorid kavatseb ta kohtusse anda.

Da Silva oli kaks ametiaega Bombinhase linnapea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Paula da Silva ?? (@deputadapaulinha) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Paula da Silva ?? (@deputadapaulinha) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles