Video: maailma esirikkur Jeff Bezos süüdistab kõmuväljannet väljapressimises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos 2018
Jeff Bezos 2018 Foto: Joshua Roberts / Reuters/Scanpix

Maailma kõige rikkam inimene, Amazoni asutajana tuntud Jeff Bezos süüdistab, et tabloidväljaanne National Enquirer tegeleb väljapressimisega.

Bezos avaldas 7. veebruaril oma sellekohase kirjutise leheküljel Medium, teatab cnn.com.

National Enquirer oli esimene, mis avalikustas Bezose salasuhte ja seksisõnumid ta armukesele, telesaatejuhina tuntud Lauren Sanchezile.

Lauren Sanchez
Lauren Sanchez Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

National Enquireri teatel olid osad neist sõnumitest pornograafilised ja nende avaldamine sobimatu.

Jeff Bezos ja ta naine MacKenzie Bezos teatasid pärast skandaali lahvatamist jaanuari alguses, et nad lähevad lahku. Paar oli koos 25 aastat ja MacKenzie Bezos aitas oma mehel ta äriimpeeriumit üles ehitada. Jeff Bezose vara suurus on umbes 140 miljardit eurot. 

Jeff ja MacKenzie Bezos 2018 Vanity Fairi Oscari peol
Jeff ja MacKenzie Bezos 2018 Vanity Fairi Oscari peol Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix

Bezos palkas turvalisuskonsultandi Gavin de Beckeri uurima, kuidas see väljaanne sai tema eratelefonist pärit intiimsõnumid ja mis põhjusel ta need avaldas. 

Bezose sõnul ähvardas National Enquirer avaldada ka ta intiimfotod, kui ta ei anna Gavin de Becekrile käsku uurimine lõpetada.

De Becker sõnas selle kuu alguses, et Bezose erasõnumite avaldamise taga võib olla poliitiline motiiv. 

«Nad avaldavad minu intiimfotod, kui mina ja Gavin de Becker uurimist ei lõpeta. Peaksime avalikult valetama ja kinnitama, et meil ei ole National Enquireri kirjutiste poliitilise motiivi tõendamiseks piisavalt materjali. Minu silmis on mu sõnumite avaldamine minuvastane poliitiline rünnak,» kirjutas esirikkur.

National Enquirer kuulub meediafirmale American Media Inc (AMI), mille esindajate sõnul tuleb neil selle probleemiga tegeleda. 

Bezos viitas oma nüüdses kirjutises ka AMI-le teatades, et emafirma on talle kuuluva väljaande, National Enquireri väljapressimisskeemiga seotud.

Bezose  sõnul on tema sõnumite avalikustamisega seotud ka USA president Donald Trump, kuna AMI juht David Pecker on Trumpi hea sõber ning teeb kõik, mida Trump palub või nõuab.

Bezose sõnul on Peckeri ja Trumpi hea suhe näha sellest, et National Enquirer avaldab sageli Trumpist ja tema sõpradest ülistavaid ning vaenlastest laimavaid kirjutisi.

Mitmed USA meediaväljaanded on küsinud AMI-lt Bezose väljapressimisväite kohta kommentaari, kuid ei ole seda veel saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles