Video ja pildid: Venemaal on nii hull lumeuputus, et auto hangest välja saamiseks on vaja kaamel appi võtta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal Saratovis tõmbab kaamel auto lumest välja.
Venemaal Saratovis tõmbab kaamel auto lumest välja. Foto: Kuvatõmmis videost

Lumeuputus pole ainult eestlaste probleem, samas hädas on ka meie idanaabrid. Saratovis on asi lausa nii hull, et autosid tõmbavad lumest välja kaamelid.

Internetis on liikvele läinud koomiline video, kus auto, mis on lumme kinni jäänud, on rakendatud kaksküürkaameli taha, kes masina küllalt kergesti hangest välja tõmbab ja liikuma ajab.

Video on filmitud Venemaal Saratovi oblastis, Volga jõe paremal kaldal, kus külmakraade on küll vähe, kuid lund sellele vaatamata väga palju. RT andmetel on lumekatte paksus 80 sentimeetrit ja nõnda ekstreemseid ilmastikuolusid pole linnas 30 aastat nähtud. Pole siis ime, et masinaehituse ja lennukitehaste poolest tuntud linn nüüd kaamelitelt puksiirabi vajab.

Kui meile pakub video nalja, on kohalikud täitsa mures, kuna teed on lumest kinni tuisanud ja ühistransport ei liigu. Tööle minemiseks tuleb mõnel kõndida kümme kilomeetrit. 900 000 elanikuga linnas töötab möödunud nädala seisuga 1150 lumekoristusmasinat.

Kui mõni imestab, kuidas kõrbelaevadeks kutsutud loomad külmas kliimas hakkama saavad, pole Saratovi napid miinuskraadid tegelikult kaamelite jaoks midagi ekstreemset. Vikipeedia andmetel on kaksküürkaamelid ehk baktrianid harjunud, et temperatuurid võivad talvel ulatuda 40 miinuskraadini. Vee allikana kasutavad kaamelid talvel lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles