Mercury eluloofilmi lavastaja põlu all: seksimaniaki maine röövis lavastajalt BAFTA lugupidamise (1)

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryan Singer
Bryan Singer Foto: Matt Sayles / AP / Scanpix

«Bohemian Rhapsody» vallandatud režissöör Bryan Singer sai seksuaalse ahistamise süüdistuse pärast BAFTA auhindadelt disklahvi – vaid neli päeva enne brittide olulisimate filmipreemiate kättejagamist.

Singeri vastu on esitatud süüdistus kahe mehe poolt, kes väidavad, et homoseksuaalne filmilavastaja neid alaealistena seksile üritas sundida. Üks süüdistaja olevat toona olnud kõigest 13-aastane. Kuigi lavastajat pole kordagi ahistamises süüdi mõistetud, on ta mõned aastad tagasi samuti ahistamissüüdistuste pärast kohut käinud.

Brittide tele- ja filmiakadeemia ehk BAFTA eemaldas Singeri nominatsiooni Freddie Mercury eluloo-ekraniseeringu eest «väljapaistva briti filmi» kategooriast (sarnane Oscarite parima filmi auhinnale), teatab People. Põhjuseks otsesõnu filmilavastaja vastu esitatud süüdistused. «BAFTA usub, et kõigil on õigus karjäärialasele eneseteostusele professionaalses ja turvalises töökeskkonnas ning peab kirjeldatud käitumist täiesti vastuvõetamatuks ning seetõttu eemaldab hr. Singeri nominentide nimekirjast,» seisis ametlikus teadaandes.

Film ise jätkab siiski auhinnarallis, kuid Singeri nimi eemaldati produtsent Graham Kingi ja stsenarist Anthony McCarteni kõrvalt. Parima režissööri nominatsiooni Singer filmi eest ei saanud.

Singer pole juhtunut veel kommenteerinud, teatab väljanne. Eelmisel kuul eemaldati Singer samadel põhjustel GLAAD meediaauhindade nominentide nimekirjast – siis eitas lavastaja kõiki süüdistusi.

«X-meeste» filmide lavastajana tuntud Singer vallandati tegelikult eraeluliste probleemide tõttu tekkinud produktsiooniprobleemide pärast «Bohemian Rhapsody» lavastajakohalt ning asendati võtete viimases järgus režissöör Dexter Fletcheriga, kuid mees sai kõigele vaatamata siiski õiguse säilitada oma nime režissöörireal.

Ülemaailmselt juba ligi miljard dollarit kassatulu teeninud film jätkab vaatamata režissööriprobleemidele siiski jõudsalt aasta parima filmi tiitli püüdmist, olles nomineeritud ka viiele Oscarile.

OTSEÜLEKANNE OSCARITELT FILMZONE'IS

Eestis näitab otseülekannet 91. Oscaritelt eksklusiivselt telekanal Filmzone. Suurejooneline ülekanne Hollywoodist algab 25. veebruari varahommikul staaride suurejoonelise saabumisega punasele vaibale ning jätkub auhinnagala enam kui kolmetunnise otseülekandega. Filmzone on vaatajaile kättesaadav kõigi juhtivate kaabeloperaatorite võrkudes üle Eesti.

Oscarite Eesti teleülekandele ja sellele eelnevale punase vaiba ülekandele elab otsekajastuses kaasa ka ülekande partner Apollo Kinoportaal otse Postimehe esilehel.

Püsige meiega!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles