Sissi sai lõpuks teada, mis haigus ta Eesti Laulu poolfinaali eel haiglasse viis (2)

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2019 II poolfinaal. Sissi.
Eesti Laul 2019 II poolfinaal. Sissi. Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Lauljatar Sissi esineb tänavu Eesti Laulul looga «Strong». Paistab, et Eesti Laulu poolfinaali eel haiglasse sattunud lauljatar kirjutas endale kogemata loo, mille sõnum konkreetselt ka paika peab. 

Televaatajad ehk ei teadnudki, et tüdruk, kes laulis Tartus toimunud poolfinaalis: «Just like you, I'm strong», käis samal päeval haiglas ning kannatas laval olles tugevate valude käes. «Ma ise ka vaatasin seda hiljem ja olin väga uhke enda ning oma tantsijate ja lauljate üle,» meenutab Sissi.

Elu24 uuris lauljatari käest, mis võistluspäeval ikkagi juhtus? «Põhimõtteliselt oli nii, et hommikust saati oli alaseljas valu,» meenutab Sissi. «Mingil hetkel hakkas see takistama ka liikumist ja pärast poolfinaali proovi olin ma olukorras, kus ka lihtsalt seismine oli valus, istuda ma juba ammu ei saanud.»

Sissi sõnul mäletab ta väga hästi seda, kuidas ta lavalt maha tulles valust nutta tahtis. «See oli õudne moment,» tunnistab ta. Veel hirmsam oli lauljatari jaoks aga see, kui ta arvas, et ta ei saagi lavale minna.

Eesti Laul 2019 II poolfinaal. Sissi.
Eesti Laul 2019 II poolfinaal. Sissi. Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Sissi meenutab, et tegelikult oli kiirabi Tartu Ülikooli spordihoones juba kohal, sest tema taustalaulja tervis polnud samuti kiita. «Ta hoiatas mind, et võib tekkida olukord, kus ta peab lavalt lahkuma,» meenutab ta.

«Mulle pandi siis ka tilguti ja anti valuvaigisteid. Hoiatati ka, et võib tekkida kõrvalnähtusid. Tekkisidki, aga läksid natuke üle võlli,» lisab ta.

«Ühel hetkel saabus moment, kus ma olin täiesti kurt. Ütlesin emale, et ma ei saa enam midagi aru ning kui mu teadvus hakkas kaduma, siis viisid arstid mu haiglasse.» 

Ma olen üles kasvanud nii, et kui sa lähed lavale, siis annad endast igal juhul 100%. Nii et ma andsin kuskil 97%, see kolm protsenti oli see valu.

Haiglas olles pakuti Sissile, et Eesti Laulu finaalsaate ajal mängitakse tema prooviesinemist. «Ma mäletan, kuidas ma olin haiglavoodis ja sain aru, mida ema mulle räägib, aga ma polnud sellega lihtsalt nõus. Mu ema lihtsalt vaatas mind, naeratas uhkelt ja ütles: «Ma arvasin jah, et sa seda ütled».»

Kust kohast Sissi sellise jõu küll leidis? «Kõrvalnähud läksid üle mingil hetkel ja pandi teised tugevad valuvaigistid peale,» sõnab ta. 

«Eile käisin arsti juures ja sain teada, et mul on seljapõletik. Mulle anti ka harjutused, mida ma pean elu lõpuni tegema, kui ma tahan sellest lahti saada, et see tagasi ei tuleks.»

Sissi sõnul on valud veel alles, aga need pole võrreldavadki sellega, mida ta varem tundis. «Kui sa lähed lavale, siis the show must go on. Ma olen üles kasvanud nii, et kui sa lähed lavale, siis annad endast igal juhul 100%. Nii et ma andsin kuskil 97%, kolm protsenti oli see valu,» muigab ta.

Finaaliks ta seni ettevalmistusi teha pole saanud. «Ma ei saanud pärast seda ei kõndida ega istuda, mitte midagi ei saanud teha. Täna sain endale ise sokid jalga pandud, vot see on saavutus,» sõnab Sissi, kes vist igast situatsioonist midagi positiivset leiab.

«Ma olen tegelikult tohutult kurb, et selline asi juhtus, aga samas võttis mu laul minu enda jaoks nüüd täiesti uue vormi,» nendib ta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles