Liam Neeson tunnistas, et tahtis tumedanahalise mehe maha lüüa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liam Neeson filmis «Cold Pursuit»
Liam Neeson filmis «Cold Pursuit» Foto: Doane Gregory/LILO/SIPA /Scanpix

Iiri päritolu Hollywoodi staar Liam Neeson sattus kriitika alla pärast seda, kui ta avalikustas, et üks ta naissoost sugulane vägistati tumedanahalise mehe poolt.

Sotsiaalmeedia kommenteerijad nimetasid Neesonit rassistiks, kuna ta rõhutas, et vägistaja oli tumedanahaline ja ta tahtis teda tappa, teatab news.com.au.

66-aastane staar avalikustas ta peres juhtunu oma uue filmi «Cold Pursuit» tutvustussündmusel. 

Liam Neeson filmis «Cold Pursuit»
Liam Neeson filmis «Cold Pursuit» Foto: Doane Gregory / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

«See naine suutis vägistamisolukorrast rahulikult välja tulla, kuid minu esmane reaktsioon oli, et ma lähen ja tapan selle mehe. Ma küsisin, et milline see vägistaja oli ja naine vastas, et tumedanahaline. Hakkasin mulle kirjeldatud välimusega meest otsima,» meenutas näitleja.

Neesoni sõnul otsis ta oma sugulase vägistajat mõnda aega, kuid teda leidmata rahunes maha.

«Minu esmane reaktsioon oli kohutav, sest ma tahtsin kellegi lihtsalt maha lüüa. Pärast ma vaagisin oma käitumist ja sain aru, et asjad ei käi nii. Mul ei olnud õigust omakohut mõista, kuid hetkeviha ajel tahtsin lihtsalt esimese tumedanahalise kätte saada ja ta tappa,» teatas staar.

Liam Neeson 2018
Liam Neeson 2018 Foto: Laura Hutton / PA Wire/PA Images/Scanpix

Tuntud mees lisas, et sai oma tulise käitumisega õppetunni, sest kui ta oleks vägistaja või kellegi teise kätte saanud ja temaga midagi teinud, oleks ta praegu võinud kohtu ees olla.

Neesoni ülestunnistus tekitas sotsiaalmeedias kriitikalaviini, kus näitlejat nimetati mitmel korral rassistiks, vägivallatsejaks ja võimalikuks mõrvariks.

Siiski oli ka neid, kelle arvates tuleks Neesoni juhtumis arvestada ka psühholoogilise kontekstiga, et kuriteo ohvriks langes ta lähedane ja see tekitas temas viha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles