Müsteerium Kanadas: parklas olevad autod ei käivitu ja lukustamissüsteem ei toimi (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees autoroolis. Pilt on illustreeriv
Mees autoroolis. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Kanada Alberta Calgary lähedase väikelinna Carstairsi elanikke tabas kummaline probleem, kuna ühe poe lähedasele parkimisplatsile pargitud autod ei käivitu, kesklukustussüsteem ei toimi ja autodel hakkab järsku signaal tööle.  

4000 elanikuga Carstairs asub Calgaryst 60 kilomeetri kaugusel, teatab cbc.ca.

«Westview Co-operative Association poe juures on parkimisplats, kus on kummalised anomaaliad. Igatahes on paljud seal kogenud, et nende autode kesklukustussüsteem ei toimi ja autod ei käivitu enam. Need, kes esimest korda selle probleemiga kokku puutuvad, lähevad tavaliselt tagasi poodi, et osta patareisid, kuna arvavad, et puldi patareid on tühjad,» teatasid kohalikud. 

Autovõti ja pult
Autovõti ja pult Foto: Pexels / CC0 Licence

Kohalike sõnul on osa klientidest pääsenud lõpuks oma autosse, kuid auto ei ole käivitunud. On oletatud, et tekkis mingi ootamatu tehniline probleem, kuid uurimisel probleemi ei leitud.

Lähedal asuvas teises poes neli aastat töötanud Laura Strate sõnas meediale, et sealsetes poodides on selle probleemi tõttu kliente vähemaks jäänud.

Autod parkimisplatsil. Pilt on illustreeriv
Autod parkimisplatsil. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Kanadalased lahkavad seda müsteeriumit sotsiaalmeedias, üritades üksteise võidu leida selgitusi, et mis mõjutab autosid. Teooriad ulatuvad geoloogilistest anomaaliatest ufodeni.

Selle nädala alguses asusid probleemiga tegelema politsei, elektrikud ja geoloogid. Tehti katseid, milles kaupluse varustamine elekktriga katkestati ja uuriti ka parkimisplatsi pinnast, kuid midagi magnetilist ei leitud.

Elektrikatkestuse ajal kontrolliti autosid, kuid probleem ei kadunud.

Juhtumi vastu tunneb huvi ka Kanada keskvõim, mis saadab saadab lähiajal Carstairsi oma eksperdid.

Kohalike seas levivad naljad, et neil tuleb kummalisel parkimisplatsil hakata kandma tinapaberist mütse, sest võib olla siis müstiline probleem kaob ja välised jõud ei saa enam nende autosid mõjutada.

Kohalikud lisasid, et autode süsteeme võib mõjutada näiteks mingi lähedase paiga uus turvasüsteem või siis lähedal asuva hoone lammutamine, kus on erinevaid elektriga ja magnetiga seotud süsteeme.

Seni on jäänud välja pakutud lahendused ainult teooria tasandile. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles