Kanada on Netflixi peale kuri: «Bird Boxiga» mindi üle piiri, valitsus nõuab kahjutasu

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaosatäitja Sandra Bullock esilinastusel
Peaosatäitja Sandra Bullock esilinastusel Foto: John Palmer/MPI/Capital Pictures / JP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Kanada parlament väljastas avalduse, milles nõuab, et Netflix eemaldaks «Bird Boxist» kogu dokumentaalmaterjali. Nimelt kasutasid filmitegijad 2013. aastal toimunud tõelise rongikatastroofi kaadreid.

Netflix sattus tule alla jaanuaris, kui selgus, et nad olid ostnud dokumentaalkaadreid ning neid filmis kasutanud. «Me mõistame, et see võib põhjustada paljudes vaatajates frustratsiooni ja kurbus, kui nad näevad nii traagilise sündmuse kaadreid,» vastas Netflix, kuid ütles, et nad ei saa teha tootes muudatusi pärast seda, kui see on juba striimingusaidile üles laaditud.

Traagiline õnnetus juhtus Lac-Meganticis Quebecis, kus naftat vedanud rong rööbastelt maha sõitis ja plahvatas, mille tõttu hukkus 47 inimest. Dokumentaalkaadreid kasutati «Bird Boxi» alguses, mis sümboliseeris maailma kontrolli alt väljumist, kirjutab Movieweb.

Kanada valitsus nõuab, et Netflix hüvitaks ohvritele tehtud kahju, kuna iga kord, kui nad neid kaadreid näevad, meenub neile, kuidas nende enda pered ja lähedased leekides hukkusid.

Netflix kinnitab, et püüab selliseid juhtumeid tulevikus vältida ning hetkel on ebaselge, mis olukorrast edasi saab.

«Bird Box» on Netflixi üks viimastest hittidest, mille peaosas on Sandra Bullock.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles