Nädala uued filmid: Liam Neeson värvib lume verega punaseks; vangi ja miljardäri ootamatu sõprus ning ammuoodatud Lego-film lõpuks kinodes!

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Külm tagaajamine»
«Külm tagaajamine» Foto: Capital Pictures/Scanpix

Sel reedel jõuab kinodesse mitu uut filmi, mis on maiuspaladeks igat sorti filmisõpradele. 

Rääkimata lugu maailma kuulsaimast komöödiaduost

«Stan ja Ollie» on film oma aja kuulsaimast tandemist. Stan Laurel (Steve Coogan) ja Oliver Hardy (John C. Reilly) moodustasid omal ajal Hollywoodi edukaima komöödiatandemi. 1953. aastal, alustades Suurbritannias varieteelavade turneed, on paremad päevad jäänud kaugele seljataha ning tulevik tundub tume. Sellegipoolest õnnestub meestel taaselustada kunagine sära ning oma fännid kohale meelitada. Samas ei õnnestu neil kuidagi vabaneda mineviku taagast. Ammused viirastused ning Ollie kehv tervis hakkavad ohustama aastakümnete pikkust koostööd.

«Stan & Ollie» on südamlik draamakomöödia ühest «loomingulisest abielust» ning selle mõjust kõigele ümbritsevale. Filmi lavastas Jon S. Baird («Kõnts»), stsenaariumi kirjutas Jeff Pope («Philomena»). Osades Steve Coogan («Reis Hispaaniasse», «Phikomena»), John C. Reilly («Sistersi vennad»), Nina Arianda («Kesköö Pariisis»), Shirely Henderson («Trainspotting»), Danny Huston («Wonder Woman») ja teised.

Apollo kinodes näeb filmi alates 8. veebruarist.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Lelusõprade kauaoodatud maiuspala

«LEGO® film 2», kauaoodatud järg populaarsele ülemaailmsele fenomenile, millest kõik alguse sai, toob Bricksburgi kangelased taas kokku märulit täis seikluses, et päästa oma armastatud linn. Viis aastat on möödas ajast, mil kõik oli äge. Nüüd aga seisavad kodanikud silmitsi suure ohuga - LEGO DUPLO® sissetungijad avakosmosest hävitavad kõike kiiremini, kui linnaelanikud taastada jõuavad. Nende alistamine ja harmoonia taastamine LEGO universumis viivad Emmeti, Lucy, Batmani ja nende sõbrad kaugetesse avastamata maailmadesse ja imelikku galaktikasse, kus kõik on muusikal. See paneb proovile nende vapruse, loomingulisuse ja ehitusoskuse ning selgub, kui erilised nad tegelikult on.

Filmi eestikeelses versioonis annavad kangelastele hääled Priit Võigemast (Emmet ja Rex Ohuvest), Kaisa Selde (Lucy), Saara Kadak (Ultrakiisu), Indrek Ojari (Batman), Kaire Vilgats (Kuninganna Watevra Wa'nabi) ja Maiken Schmidt (Kindral Kaos). Kõrvalrollides Sergo Vares, Mikk Jürjens, Kaspar Velberg, Tanel Saar, Tambet Tuisk jt.

Apollo kinodes näeb filmi alates 8. veebruarist.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Endise vangi ja miljardäri südantsoojendav ühine teekond

Film «Ootamatu sõprus» räägib kahe mehe vahel idanevast suhtest. Phillip Lacasse on Park Avenüül elav halvatud miljardär. Pisisuli Dell sai hiljuti vanglast vabaks ning tahab elus uue lehekülje pöörata. Phillipi ja Delli vahel tekib soe sõprus ning erinevusi trotsides õpivad mõlemad taas elu armastama.

Phillipit kehastab Oscari nominent Bryan Cranston («Trumbo», telesari «Halvale teele») ja Delli osas on Kevin Hart («Jumanji: Tere tulemast džunglisse», «Luurespetsid»). Filmis teevad kaasa ka Oscari võitja Nicole Kidman («Lõvi», «Tunnid»), telesarjast «Hea naine» tuntud Julianna Margulies ja paljud teised.

Filmi aluseks on 2011. aasta Prantsuse hittfilm «1+1».

Apollo kinodes näeb filmi alates 8. veebruarist.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Liam Neeson pingutab musklit

«Külm tagaajamine» tervitab teid Kaljumäestikus asuvas uhkes suusakuurortis Kehoes, kus termomeetripügal on langenud miinus kahekümne peale. Kohalik politsei on harjunud rahuliku jõudeeluga, kuni linna tagasihoidliku lumesahajuhi Nels Coxmani (Liam Neeson) poeg toretseva narkoparuni Viikingi (Tom Bateman) käsul tapetakse.

Raevunud ja suurte masinatega varustatud Nels asub kartelli ühe mehe kaupa laiali lammutama, kuid tema arusaam mõrvast pärineb suuremas osas ainult kriminaalromaanidest.

Kui surnukehad hakkavad kuhjuma, põhjustavad tema teod jõugusõja Viikingi ja tema pikaajalise rivaali, hingelise põlisameeriklasest maffiabossi Valge Härja (Tom Jackson) vahel. Jõugusõda võtab kiiresti tuurid sisse ja väikelinna säravvalged künkad valguvad peagi verest punaseks.

Apollo kinodes näeb filmi alates 8. veebruarist.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles