Dokumentaalfilm biitlitest: režissööril on 55 tundi ennenägematut materjali

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Tundub, et Uus-Meremaa filmirežissöör Peter Jackson on saanud külge dokumentaalfilmide pisiku. Alles eelmisel aastal sai ta ühele poole erakordse dokumentaalfilmiga, kuid nüüd on juba uue kallal.

Nüüd kavatseb mees teha filmi kultusbändist The Beatles. Selle tarvis on tal vaja läbi töötada 55 tunni ulatuses videomaterjale ja 140 tundi helisalvestisi. Jacksoni käsutuses olev materjal on salvestatud 1969. aastal, albumi «Let It Be» valmimise ajal.

«Näha Johni, Pauli, George ja Ringot koos töötamas, kuidas nad loovad nullist tänapäeval klassikuteks saanud lugusid, ei ole mitte ainult põnev – see on naljakas, ülendav ja üllatavalt intiimne,» ütles Jackson.

Peter Jacksonit tuntakse filmitriloogiate «Sõrmuste isand» ja «Kääbik» järgi. Kuid rahvusvahelise kuulsuse võitis Jackson õuduskomöödiatega, millest esimene oli «Bad Taste».

Peter Jackson
Peter Jackson Foto: NEIL HALL / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles