Kanadalane sai aasta merepõhjas olnud kaamera tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canon EOS 1000D kaamera
Canon EOS 1000D kaamera Foto: Wikipedia.org

Kanadas Briti Columbias Vancouveri lähistel Deep Bays sukeldumas olnud loodusfotograaf Markus Thompson tegi vee all fotosid, kui ta järsku midagi kummalist märkas – merepõhjas oli kallis Canoni digikaamera.

See kaamera kuulus kanadalasest tuletõrjujale, kes oli aasta tagasi selles kandis puhkusel olles selle vette pillanud, arvates et see jääbki sinna, edastab Daily Mail.

Kuid aasta hiljem kaamera päästeti ja pildid olid selles alles. Fotograaf Thompson pani kaamerast leitud pildid internetti Google+, kus kaamera tegelik omanik neid märkas. Kanadalane sai oma puhkusefotod tagasi.

Kaamera päästnud fotograaf uuris, mis kaameras olla võib ning leidis 50 fotot. Siis pani ta sõnumi Google+, kus küsis, et kas keegi on kaotanud Canon EOS 1000D kaamera.

«Selles on umbes 50 puhkusefotot. Kui keegi tunneb Briti Columbias elavat tuletõrjujat, kelle meeskond võitis kohaliku tuletõrjujate võistluse, kellel on ilus naine ja tütar, andke mulle teada. Tahan neile nende puhkusefotod tagasi anda,» kirjutas fotograaf.

Teksti juures olid näha ka veest välja tõstetud kaamera.

Sotsiaalsuhtlemise võrgustiku «detektiivid» asusid tööle.

Thompson sai tuhandeid vihjeid, kuid asi lahenes alles siis kui talle saatis e-kirja üks kaameraomaniku sõber.

Sõnumile oli alla kirjutatud lihtsalt Hilary.

Thompson hakkas talle antud vihje põhjalt kaamera omanikku otsima Briti Columbia tuletõrjujate seast.

Samuti võttis ta ühendust Kanada Canoni esindusega, arvates et neil on selle kaamera seerianumber olemas, kuid kahjuks ei olnud.

500 dollarit maksva kaamera kaotas Kanada tuletõrjuja 2010. aasta augustis. Ta sai oma kaamera ja fotod tagasi.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles