Sarimõrvar Ted Bundy ellujäänud ohver kritiseerib Zac Efroni värsket filmi: me ei tohiks mõrtsukaid ülistada!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zac Efron ja Lily Collins filmis "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile" (2019).
Zac Efron ja Lily Collins filmis "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile" (2019). Foto: Brian Douglas / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Netflix tuli välja põneva uudisega kõigile tõelistele roimafännidele – lisaks neljaosalisele dokumentaalsarjale, mis avaldati sarimõrvar Ted Bundy hukkamise 30. aastapäeval, tuleb sel aastal eetrisse veel mehe elulool põhinev mängufilm «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», milles kehastab mõrtsukat hurmur Zac Efron.

Treilerist näeme Zac Efroni imelist muutumist elajalikuks mõrvariks, isegi kui see pole üleliia verine – treiler saadab kohe kindlasti rahutuks tegevaid võnkeid ning tõotab ägedat filmielamust.

Film on juba Sundance’il linastunud ning reaktsioonid on olnud vastakad, kirjutab Metro. Kuna Ted Bundy oli äärmiselt sarmikas mees ning seda on ka Efron, süüdistatakse filmitegijaid mõrtsuka ülistamises ja romantiseerimises.

26. aprill 1979, Ted Bundy Floridas kohtuistungil.
26. aprill 1979, Ted Bundy Floridas kohtuistungil. Foto: Mark Foley / AP/Scanpix

Üks Bundy käest pääsenud ohvritest, Kathy Kleiner Rubin on öelnud, et kuigi film ehk peab Bundyst rohkem lugu kui peaks, on ta siiski mehe portreteerimisega filmis rahule jäänud.

«Mul pole probleemi sellega, kui inimesed filmi vaatavad, seni kuni nad mõistavad, et tegemist polnud normaalse inimesega,» ütles Kathy. «Kui inimesed ütlevad Bundy kohta positiivseid asju, siis see on see, mida nad temas nägid, mida Bundy tahtis, et nad temas näeksid. Aga on oluline, et inimesed teaksid, milline ta tegelikult oli, isegi kui ta oli täiuslik poeg.»

Film tõesti romantiseerib Bundyt rohkem kui seda tuleks teha, usub Kathy, aga kuni inimesed mõistavad mehe täielikku olemust, ei ole tal filmi vastu midagi.

Kathy oli 20, kui Bundy teda ründas. Naise lõualuu oli murtud ning keel peaaegu küljest hammustatud.  Samal ööl tappis Bundy kaks tema üliõpilasühingu Chi Omega õde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles