Liivatorm alaku! Soomet esindab Eurovisioonil maailmakuulus DJ Darude

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome juubeliaasta avakontserdi peaesineja oli Darude.
Soome juubeliaasta avakontserdi peaesineja oli Darude. Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Soomet esindab tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel kohalik DJ Darude, kellele tõi kunagine megahitt «Sandstorm» päevapealt ülemaailmse tuntuse.

Darude ütles Eurovision.tv vahendusel, et Eurovisiooni laval üles astumine on suur väljakutse. «Need on minu jaoks tundmatud veed, kuigi olen teinud kommertslikku peavoolu muusikat küll. Pean endast nüüd veelgi rohkem andma, aga samal ajal ikkagi enda moodi kõlama,» selgitas DJ.

DJ Darude esindab tänavu Eurovisioonil Soomet.
DJ Darude esindab tänavu Eurovisioonil Soomet. Foto: promo

Darude, õige nimega Ville Virtanen on Soome kuulus DJ, kes alustas muusikaga tegelemist 1995. aastal, vahendab Menu. Mees teenis oma esimese albumi «Storm» eest kolm Soome Grammy auhinda, albumit on üle maailma müüdud üle 800 000 koopia. 1999. aastal ilmus tema hittlaul «Sandstorm», mida mängitakse klubides siiani.

Darude rääkis 2015. aastal Elu24-le, et «Sandstorm» muutis ta elu tundmatuseni. «Peale seda on mu elu muutunud üsna kiireks. Ma olin juba enne «Sandstormi» väljatulekut muusikaarmastaja ja produtsent, kuid poleks elus uskunud, et saan sellega kunagi elatist teenida,» ütles DJ.

Kuula põhjanaabrite kuulsaima DJ megahitti:

2019. aasta Eurovisioon toimub Iisraelis Tel Avivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles