Nagu Hollywoodi filmis: relvastatud gäng viis kohtumaja eest kriminaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kriminalistid Tarasconi kohtumaja juures, kus relvastatud gäng võttis oma kaaslase kaasa
Prantsuse kriminalistid Tarasconi kohtumaja juures, kus relvastatud gäng võttis oma kaaslase kaasa Foto: Gerard Julien / AFP/Scanpix

Prantsusmaa lõunaosas Tarasconis ründas relvastatud gäng 28. jaanuaril kohtumaja juurde sõitnud vanglaautot, milles oli nende kaaslane, keda viidi kohtu ette.

Autos olnud mehel õnnestus koos oma kuriteokaaslastega põgeneda, teatavad AFP ja msn.com. 

Tarasconi politsei teatel leidis see hollywoodlik põgenemine aset kell 8.30 hommikul kohaliku aja järgi vahetult enne seda, kui vangistatud mees pidi kohtu ette astuma.

Prantsusmaa Tarasconi kohtumaja
Prantsusmaa Tarasconi kohtumaja Foto: Gerard Julien / AFP/Scanpix

«Vanglaautos olnud valvurid läksid kohtumaja uksekella andma, jättes auto valveta. Siis ründasid neid ja autot relvastatud kurjategijad. Kurjategijad tulistasid vanglaato rehvid katki ja lõid uimaseks naisvalvuri, kes keeldus ta valvel all olnud meest üle andmast,» teatas Prantsus vanglavalvuritie organisatsiooni esindaja Nicolas Burtz.

Vangivalvurid, kes transportisid vangi Tarasconi 150 kilomeetri kaugusel asuvast Beziers’i vanglast, ei jõudnud ründajate suunas ühtegi lasku teha.

«See rünnak oli väga agressiivne. Väga kaua aega on möödas sellest, kui viimati rünnati  vanglaautot automaatrelvadega. Vangi transportinud valvurite jaoks oli see rünnak ootamatu, kuid nad reageerisid kiiresti,» teatas Prantsusmaa vanglateenistuse esindaja.

Prantsuse politsei eriüksus Tarasconi kohtumaja juures, kus leidis aset vangistatud mehe põgenemine
Prantsuse politsei eriüksus Tarasconi kohtumaja juures, kus leidis aset vangistatud mehe põgenemine Foto: Gerard Julien / AFP/Scanpix

Alates 2017. aasta septembrist eeluurimisvanglas olnud 27-aastast meest ootab ees kohus, kuna ta on kahtlusalune relvastatud röövis ja kriminaalsesse gängi kuulumises.

«Nimetatud vang üritas vangistuse ajal põgeneda, kuid ta tabati. Võimuesindajad olid naiivsed ja arvasid, et kuna ta käitus kuid mustervangina, ei ürita ta enam põgeneda. Nüüd leidiski aset põgenemine,» lausus Beziers’i vangla esindaja Karim Tereki.

Prantsuse kriminalistid uurimas Tarasconi kohtumaja juures juhtunut
Prantsuse kriminalistid uurimas Tarasconi kohtumaja juures juhtunut Foto: Gerard Julien / AFP/Scanpix

Prantsusmaal  leidis eelmine filmilik vanglapõgenemine aset 2018. aasta detsembris, kui Pariisi lõunaosa Fresnesi vanglast pääses välja vang, kes kasutas voodilinu, et aknast välja ja üle tara vabadusse pääseda. Vahitornides olnud valvurid tulistasid mees, kuid ta põikles kuulidest eest ära. Seda põgenikku ei ole seni tabatud ning Prantsuse võimud arvavad, et ta põgenes Põhja-Aafrikasse.

Prantsuse politsei andmed Rédoine Faïdi kohta
Prantsuse politsei andmed Rédoine Faïdi kohta Foto: / AP/Scanpix

2018. aasta juulis põgenes Pariisist 50 kilomeetri kaugusel asuvast Reau vanglast kurikuulus gängster Redoine Faïd, kelle põgenemine oli nagu stseen mõnest A-klassi märulifilmist. Ta kaaslased kaaperdasid helikopteri, millega maandusid vanglahoovile. Vangivalvurite tõrjumiseks lasti käiku suitsupommid. Faïd pääses valvuritest mööda, istus kopterisse ja gäng lendas minema.

Prantsuse politsei tabas Faïdi, kes on saanud varem relvastatud röövide eest mitu vanglakaristust, kolm kuud hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles