34-aastase Laura kahenädalasest päikesepuhkusest sai 14 kuu pikkune põrgu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Plummer dateerimata perefotol
Laura Plummer dateerimata perefotol Foto: Family handout / AP/Scanpix

Briti meedia teatel lendas inglanna Laura Plummer 2017. aasta oktoobris Egiptusse Hurghadasse kahenädalasele päikesepuhkusele, kuid ta võeti lennujaamas kinni ja talle esitati süüdistus ravimite salakaubanduses.

34-aastase Plummeri vangistamise põhjuseks oli, et ta kohvrist leiti 300 tabletti Tramadoli valuvaigistit ja mõned Naproxeni tabletid. Egiptuses kasutavad narkomaanid neid ravimeid uimastitena.

Inglanna anti Egiptuses kohtu alla ja talle määrati kolme aasta pikkune vangistus.

Egiptuse Hurghada kohtumaja, kus Laura Plummer novembris 2017 ravimite salakaubanduses süüdi mõisteti ja talle kolme aasta pikkune vangistus määrati
Egiptuse Hurghada kohtumaja, kus Laura Plummer novembris 2017 ravimite salakaubanduses süüdi mõisteti ja talle kolme aasta pikkune vangistus määrati Foto: MOHAMED ALY / REUTERS/Scanpix

Kuid kohus vaatas tema kohta langetatud otsuse üle ning naine vabastati 26. jaanuaril 2019 pärast 14 kuu pikkust vangistust ja  saadeti Suurbritanniasse tagasi.

Plummer üritas kohtus selgitada, et tal kaasas olnud tabletid ei olnud Egiptuses narkoturul müümiseks, vaid need olid mõeldud ta egiptlasest abikaasale Omar Abdel Azimile, kellel oli mõni aeg tagasi raske autoõnnetus, millest ta paranes. Arstide teatel said mehel selles õnnetuses nii lülisammas kui selle juures paiknevad veresooned ja lihased vigastada. Azimile tehti seljaoperatsioon, millest paranemisel olid tal pidevad valud. 

Inglanna sõnul ta ei teadnud, et just need ravimid, mida ta viis oma mehele, on Egiptuses võrdsustatud narkootikumidega.

Laura Plummer ja ta abikaasa Omar Abdel Azim
Laura Plummer ja ta abikaasa Omar Abdel Azim Foto: SWNS.com /Scanpix

«Ma üritasin Egiptuse politseile ja teistele võimuesindajatele selgitada, et ma ei tahtnud midagi halba, kuid mind ei kuulatud. Sain heateo eest karistada. Minu kahenädalane päikesepuhkus muutus pikaajaliseks põrguks. Ühel hetkel olin vanglas nii meeleheitel, et tahtsin surra,» teatas naine pärast vabastamist.

Plummeri õde Jayne Sinclair sõnas, et tal on õe vabanemise üle väga hea meel.

«Saime Briti välisministeeriumilt teada, et Laurat ei saadeta Egiptusest välja ja talle ei määratud ka sissesõidukeeldu. Ta lihtsalt vabastati vanglast, et ta saaks kodumaale tagasi pöörduda,» selgitas õde.

Õe sõnul ei saa Laura mees Omar talle niipea Suurbritanniasse järele tulla, sest Egiptuse võimud hoiavad tal silma peal, kuna ka tema oli seotud kahtlust tekitanud ravimitega.

Sinclairi teatel läks Laural lõpuks hästi, kuid kohus oleks talle võinud määrata ka väga pikaajalise vangistuse või isegi surmanuhtluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles