Jalgpallur Emiliano Sala lend lükkus selgitamata põhjustel edasi 10 tundi ning viimasel minutil vahetus piloot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emiliano Sala 13. jaanuaril 2019.
Emiliano Sala 13. jaanuaril 2019. Foto: LOIC VENANCE / AFP

Walesi jalgpallikulubi Cardiff City ründaja Emiliano Sala (28) jäi kadunuks 21. jaanuari õhtul, kui pidi lendama Prantsusmaalt Nantes'ist Walesi pealinna Cardiffi. Lend hilines aga 10 tundi selgitamata põhjustel, kirjutab Daily Mail.

Argentiina jalgpalluri Emiliano Sala lend Nantes'ist Cardiffi lükkus 10 tundi edasi ning tänu sellele pidi lennuk õhku tõusma pimeduses, avalikustab MailOnline.

Hommikune lend Nantes-Atlantique lennujaamast tühistati ning lükkus edasi 19.15 esmaspäeva õhtusse. Miks lend edasi lükkus, pole ametiisikud selgitanud.

Emiliano Sala mälestuseks toodud lilled treeningkeskuse ees, 25.01.2019.
Emiliano Sala mälestuseks toodud lilled treeningkeskuse ees, 25.01.2019. Foto: LOIC VENANCE / AFP

Algse lennuplaani järgi pidi väikelennukit juhtima piloot David Henderson, hiljem asendati piloot hoopis David Ibbotsoniga (60).

Ibbitson ööbis laupäeval ja pühapäeval Kyriadi hotellis, kus palus endale 21. jaanuaril hommikul poole kaheksaks tellida takso, et sõita lennujaama. Piloot tühistas varahommikul taksotellimuse ning veetis päeva hotellis. Hotellist lahkus mees 6 paiku õhtul.

«Härra Ibbotson palus mul tellida esmaspäeval takso 7.30-ks hommikul, et sõita lennujaama,» rääkis hotelli vastuvõtu administraator MailOnlinele.

«Härra Ibbotson saabus hotelli laupäeval. Ta ööbis siin kaks ööd- laupäeval ja pühapäeval. Ta pidi end esmaspäeva hommikul välja registreerima, kuid ta jättis toa ka esmaspäeva ööks, kuigi ta siin ei ööbinud. Ta veetis päeva toas ning lahkus õhtul,» lisas administraator.

Hotell on lennujaamast vähem kui viie kilomeetri kaugusel ning on populaarne nende seas, kes soovivad taskukohaselt reisida. Ka kõrvalolev Les Champs d'Avaux on kohalike ja turistide lemmikute seas.

«Laupäeva õhtul käis ta restoranis õhtustamas. Ta oli üksinda. Ta võttis pearoa ning veidi veini. Ma ei näinud teda ühegi külalisega, kui ta siin viibis,» rääkis administraator.

Arvatakse, et väikelennukile sai saatuslikuks tiibadele või propellerile tekkinud jää.

Argentiina jalgpallur Emiliano Sala poseerib Cardiffi särgigapeale lepingu allkirjastamist. 20. jaanuar 2019. 
Argentiina jalgpallur Emiliano Sala poseerib Cardiffi särgigapeale lepingu allkirjastamist. 20. jaanuar 2019. Foto: HO / AFP

Väikelennuk Piper PA-46 Malibu tõusis õhku Nantes'i lennujaamast 7.15 õhtul ning oli teel Cardiffi, kus Sala pidi liituma oma uute meeskonnakaaslastega.

Tunni möödudes paluti piloodil 1500 meetri kõrguselt laskuda 700 meetri kõrgusele soojema õhu kätte. Arvatavasti seetõttu, et propeller või tiivad olid kaetud jääga. Veidi aega hiljem tuli Guernsey rannavalvele teade, et lennuk on radarilt kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles