Melomaan Olav Osolin: oli vahva vaadata, kuidas Mahavoki liikmed said lõpuks kätte väljateenitud tunnustuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melomaan Olav Oslin: oli vahva vaadata, kuidas Mahavoki liikmed said lõpuks kätte väljateenitud tunnustuse
Melomaan Olav Oslin: oli vahva vaadata, kuidas Mahavoki liikmed said lõpuks kätte väljateenitud tunnustuse Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Melomaan ja Eesti muusika ekspert Olav Osolin rõõmustas Facebooki vahendusel Mahavoki elutööpreemia üle, mis neile eile toimunud EMA 2019 galal kätte anti.

«Eilsel EMA galal oli vahva vaadata, kuidas Heini Vaikmaa, Kare Kauks jt Mahavoki liikmed said lõpuks kätte väljateenitud tunnustuse selle jälje eest, mida nad Eesti popmuusikasse on jätnud,» sõnas Osolin kiitvalt.

Ta lisas: «Kusjuures eriliselt hea meel oli mul selle üle, et Kare lasi end lõpuks Heinil pehmeks rääkida, sõitis siiski Rootsist Tallinna ja näitas Saku hallis, kuidas tuleb tegelikult laulda «Mägede häält». See oli uhke hetk!»

Kollektiiv astus galal üles ka suurejoonelise erishowga, mis viis publiku ajarännakule läbi Mahavoki ajaloo ning tõi fookusesse ka bändi tänapäevase loomingu.

Helilooja ja muusiku Heini Vaikmaa sõnul on tunnustus neile suur ja samas ka väga meeldiv üllatus. «Eks me ole kõik need aastad ajanud vaikselt, kuid järjekindlalt oma rada, seda nii instrumentaalmuusika kui ka lauludega,» kommenteeris Vaikmaa. «On rõõm tõdeda, et kuigi Mahavoki asutamisest saab tänavu juba 37 aastat, mängivad raadiojaamad meie laule ja muusikapalu endiselt üsna innukalt. Ju siis on meie looming kuulajatele meelt mööda - nii vanad hitid kui ka uued lood.»

Bändi pikaaegne solist Kare Kauks lisas, et südamega tehtud muusika loojale ei ole auhind kunagi eesmärgiks omaette. Samas arvas ta, et igasugune tunnustus Mahavoki tegevusele on ääretult positiivne. «See on ühtviisi tagasisideks, et meie töö on kellelegi väga korda läinud. Kindlasti oli see väga meeldiv üllatus, et bänd ka minu osalust väga kõrgelt hindas, kuna olen juba mitu aastat bänditegevusest kõrval,» lisas Kauks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles