Taskuvarga selgitus politseile: minu tööks ongi varastamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia päritolu elukutseline taskuvaras Trica Niculescu
Rumeenia päritolu elukutseline taskuvaras Trica Niculescu Foto: SWNS /Scanpix

Jõulude ajal Briti jõuluturul tegutsenud taskuvaras sõnas pärast kinninabimist politseile, et tema tööks ongi varastada.

Uurimisel ilmnes, et tegemist on Rumeenia kodaniku Trica Niculescuga, kes lendas 2018. aasta detsembris Ühendkuningriiki Birminghami, et seal taskuvargana tegutseda, teatab msn.com. 

58-aastane mees sai olla Birminghamis vaid kuus päeva, kui teda nähti jõuluturul ajamas kätt 11-aastase tüdruku seljakotti. See leidis aset 17. detsembril.

Ühendkuningriigi Birminghami jõuluturg
Ühendkuningriigi Birminghami jõuluturg Foto: SWNS /Scanpix

Jõuluturu müüja nägi, kuidas see mees ajas käe ka ühe naise taskusse pärast seda, kui naine oli pangaautomaadist sularaha võtnud ja raha mantlitaskusse pannud.

Müüja kutsus politsei ja West Midlandsi politseinikud võtsid Niculescu kinni. Hiljem esitati mehele süüdistus varguskatses ja varguses.

Rumeenia päritolu professionaalne taskuvaras Trica Niculescu
Rumeenia päritolu professionaalne taskuvaras Trica Niculescu Foto: SWNS/ScanPix

Rumeenlane tunnistas briti politseile, et ta jälgis Birminghami suurimal jõuluturul kümneid inimesi päevas ja üritas neilt varastada.

Mees sõnas ülekuulamisel, et «töölised peavad töötama ja taskuvargad varastama».

Ühendkuningriigi Birminghami jõuluturg
Ühendkuningriigi Birminghami jõuluturg Foto: SWNS /Scanpix

«Minu tööks ongi varastamine, selle tõttu avasin ka tüdruku seljakoti ja ajasin käe naise mantlitaskusse. Sellel tüdrukul ei olnud siiski midagi sellist, midsa oleks tasunud võtta,» lausus Niculescu.

Briti kohus määras nüüd Lõuna-Rumeeniast Craiovast pärit mehele kaheksakuuse vangistuse.

Kohtu teatel on Niculescu puhul tegemist rahvusvaheliselt tegutsenud taskuvargaga, kes saabus Ühendkuningriiki eesmärgiga tühjendada jõuluturge külastavate inimeste taskuid ja kotte.

Briti meedia teatel käitus rumeenlane kohtus ülbelt ja teatas, et ta on oma ameti üle uhke ning ta ei kahetse oma tegusid.

Kohtunik tänas Birminghami jõuluturu müüjat, kes Niculescust politseile teada andis.

Rumeenlane saadetakse pärast karistuse kandmist Ühendkuningriigist välja ja talle määratakse sissesõidukeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles