Vene missi pärast troonist loobunud Malaisia kuningas lahutab juba abielu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia kuningas Muhammad V  2018
Malaisia kuningas Muhammad V 2018 Foto: Yam G-Jun / AP/Scanpix

Malaisia kuningas Muhammad V abiellus möödunud aasta novembris venelanna, 2015. aasta Miss Moskva Oksana Vojevodinaga, kuid nüüd tahab kuningas lahutust.

Muhammed V loobus naise ja abielu nimel selle aasta alguses troonist, tekitades Malaisias konstitutsioonilise kriisi, teatab tvnet.lv.

Miss Moskva 2015 Oksana Vojevodina
Miss Moskva 2015 Oksana Vojevodina Foto: Evgenya Novozhenina / RIA NOVOSTI/Scanpix

Vene ja lääne meedia teatel leidis paar pärast paarikuulist abielu, et nad ei sobi kokku ja nad lahutavad.

Väidetavalt on nende vahel isegi pisiasjade pärast tülid, mis on nii vaimselt kui füüsiliselt kurnavad.

49-aastasel Malaisia kuningal ja 25-aastasel Oksana Vojevodinal on esindajad, kes valmistavad ette lahutusdokumendid, millele paaril tuleb lahutuse jõustumiseks alla kirjutada. Väidetavalt on ekskuningas astunud samme, et ta varast ei läheks midagi venelannale. 

Muhammad V ja Vojevodina abiellusid 2018. aasta novembri lõpul Malaisias, kus toimus islamitraditsioonidele vastav külluslik pulm.

Malaisia kuninga Muhammad V-ga abiellunud Oksana Vojevodina 2015. aastal Miss Moskvaks saades
Malaisia kuninga Muhammad V-ga abiellunud Oksana Vojevodina 2015. aastal Miss Moskvaks saades Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Selleks, et Vojevodina saaks kuningaga abielluda, pidi ta astuma islami usku ja ta tegigi seda, saades uueks nimeks Rihan.

Mitmed meediaallikad teatasid selle kuu alguses, et Vojevodina ootab last, kuid Malaisia ekskuninga esindaja ei kinnitanud seda.

Malaisia kuningas Muhammad V 2017
Malaisia kuningas Muhammad V 2017 Foto: Edgar Su / REUTERS/Scanpix

Oletatakse, et malaislased panid pahaks, et populaarne kuningas välismaalasest naise nimel troonist loobus. Kui kuningas oleks troonile jäänud, siis oleks venelanna kroonitud kuingannaks ja ka see ei meeldinud malaislastele.

Oma sõna ütlesid sekka ka Malaisia võimukad ja jõukad, kelle arvates peaks nüüdne ekskuningas otsima endale naise Malaisiast või lähiriikidest nagu Indoneesia, Singapur, Filipiinid või Tai.

Muhammad V ei saa enam troonile tõusta, sest 31. jaanuaril saab Malaisia uueks kuningaks Pahangi sultan Ahmad Shah.

Pahangi sultan Ahmad Shah ja ta naine Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah teatamas, et neist saavad Malaisia uus kuningas ja kuninganna
Pahangi sultan Ahmad Shah ja ta naine Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah teatamas, et neist saavad Malaisia uus kuningas ja kuninganna Foto: / AP/Scanpix

Shahi valis uueks kuningaks Malaisia aadliperekondade esindajatekogu. Shah saab vastavalt konstitutsioonile olla troonil viis aastat.  

Pahangi sultanist Ahmad Shahist saab 31. jaanuaril 2019 Malaisia uus kuningas
Pahangi sultanist Ahmad Shahist saab 31. jaanuaril 2019 Malaisia uus kuningas Foto: / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles