Kethi Uibomägi netikommentaaridest: mu vanematel ja õdedel on kommentaaride tõttu minu pärast häbi (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 saates «Radar» räägiti vihakõnest ning jutuks tulid ka netikommentaarid. Lauljanna Kethi Uibomägi meenutas pisarsilmi, kuidas halvad netikommentaarid ta enesehinnangu põhja lasid.

«Radari» erisaade portreteeris aina süvenevat vihakõne levikut Eestis. Saates said sõna ligi 30 inimest, kelle hulgas on nii tuntud meelelahutustegelasi ja poliitikuid, kes jagasid oma raputavaid lugusid, kuidas neid kommentaariumides, sotsiaalmeedias ja isegi tänaval sõnadega rünnatud on.

Kethi Uibomägi tunnistas, et tema mänedžer Tanja Mihhailova on teda õpetanud kommentaare mitte lugema ning pigem vaatab ta artikli juures olevate kommentaaride arvu, et näha, kas inimestele läheb teema korda. Intervjuuks, aga võttis naine siiski kommentaarid lahti: «Mul hakkas päris halb, nagu füüsiliselt ebameeldiv. Selline tunne, et migreen tuleb kohe.»

Kethi on La La Ladiesiga koos esinenud juba 5 aastat ning nende ülesanne laval on inimesi rõõmustada, positiivset elamust pakkuda ning meelt lahutada. «See kohutab ära, et minu hea soov kellelegi head muusikat pakkuda sellist viha ja isiklikku põlgust tekitab. Millega ma selle ära olen teeninud?» ei mõista Kethi kust tuleb inimesel üldse mõte, kellegi kohta midagi halba kirjutada.

Suvel tegid La La Ladies oma 5-aastasest tegutsemisajast stand-up'i ning panid ka etendusse sisse mõned kurjad kommentaarid. Taustatööd tehes selgus aga, et ühe Kethi bändikaaslase Diana kohta on tehtud Perefoorumisse lausa eraldi kategooria. Kommentaarid, mis teemaarenduse jätkamiseks aga jäetud olid, olid lausa õõvastavad. «Perekooli foorum! Kus peaks olema pere kasvatamise ja laste kasvatamise kogemusi. Suvel me naersime selle üle. Aga mingi hetk on see, et kaua sa kannatad seda sopa loopimist,» rääkis Kethi.

Lauljanna on samuti keelanud oma vanematel lugeda artikleid ja kommentaare, kuid armastusest lapse vastu on nad siiski seda teinud. See on aga löönud vanematel maa jalge all kõikuma ning Kethi vanematel on olnud raske aktsepteerida, et see on normaalne, millises valdkonnas lauljanna tegutseb. «Keegi ju ei taha lugeda, et keegi su lähedase või su lapse kohta selliseid asju kirjutab. Ma arvan, et minu vanematele ja õdedele teeb see veel rohkem haiget kui mulle. Neil on ilmselt häbi minu pärast nende kommentaaride tõttu.»

Vaatamata Tanja õpetustele on lauljanna siiski mõnel hetkel kommentaare lugenud. Kethi pidi pisarsilmi tunnistama, et tema enesehinnang on saanud nende sõnade tõttu suure hoobi.

«Radari» erisaade oli eetris esmaspäeva õhtul kell 20.00 Kanal 2s ning on järelvaadatav Postimees TVs.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles