VIDEO Kadunud jalgpalluri viimane sõnum WhatsAppis: see lennuk laguneb tükkideks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emiliano Sala septembris 2018
Emiliano Sala septembris 2018 Foto: Sipa /SCANPIX

Briti meedia avalikustas Ühendkuningriigi Walesi jalgpallikulubi Cardiff City kadunuks jäänud ründaja Emiliano Sala viimase sõnumi, mis on WhatsAppi keskkonnas.

Argentinast pärit 28-aastane Sala kurtis kaaslastele edastatud hispaaniakeelses sõnumis, et «see lennuk laguneb tükkideks».

Emiliano Sala jaanuaris 2018
Emiliano Sala jaanuaris 2018 Foto: David Vincent / AP/Scanpix

«Hei vennad, olen surnud (piltlikult öeldes). Olin Nantes’is ja üks asi ajas teist taga. Tegemistel ei olnud lõppu. Nüüd olen lennukis ja mulle tundub, et see lennuk laguneb koost. Lendan praegu Cardiffi, juba homme treenin uue meeskonnaga,» oli jalgpalluri viimane häälsõnum.

FC Nantes'i fänn mälestamas Emilianio Salat
FC Nantes'i fänn mälestamas Emilianio Salat Foto: SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA /Scanpix

Sala teatas veel WhatsAppis, et kui kaaslased ei kuule temast midagi pooleteise tunni jooksul, siis peaks vist keegi teda otsima hakkama.

«Ma ei tea, kas keegi hakkab mind otsima, kuid mind vist ei leita. Isa, ma kardan!» teatas jalgpallur, kuid ei ole teada, kas ta viitas oma isale Horacio Salale või taevasele isale.

Isa Horacio Sala kommenteeris, et ta poeg vist viitas taevasele isale ja oli hirmunud.

Horacio Sala teatel sai ta oma poja kadumisest teada 22. jaanuaril.

Veel saatis jalgpallur enne lennuki kaduma jäämist 21. jaanuaril kohaliku aja järgi umbes 20.30 ühele sõbrale sõnumi, et lennukist on kosta kummalisi helisid.

Jalgpallur astus ühemootorilise väikelennuki Piper Malibu pardale 21. jaanuari õhtul Prantsusmaal Nantes’is ja pidi lendama Ühendkuningriiki Cardiffi. Ta pidi Walesi klubis alustama treeningutega 22. jaanuari õhtul.

Cardiff City maksis Nantes’i jalgpalliklubile ründaja Sala eest 15 miljonit naela (17 miljonit eurot). Sala oli Prantsusmaal väravaküttide seas kolmandal kohal. 

Briti Guernsey politsei teatel kahaneb iga tunniga lootus leida elusana Sala ja piloot, kes jäid kadunuks La Manche’i kohal lennates. Lennujuhtimiskeskuse andmetel oli nendega viimane kontakts siis, kui lennuk oli  20 kilomeetri kaugusel Alderney saarest põhjas.

Briti politsei on seni La Manche’ist leidnud vaid prahti, kuid mitte lennukivrakki. Lennuki otsinud jätkuvad täna, 23. jaanuaril.

Salat mälestavad Nantes’i ja Cardiff City jalgpalliklubi ning lugematud fännid.

FC Nantes'i jalgpalliklubi poolehoidjad argentiinlase Emiliano Sala mälestussündmusel 22. jaanuaril Nantes'is
FC Nantes'i jalgpalliklubi poolehoidjad argentiinlase Emiliano Sala mälestussündmusel 22. jaanuaril Nantes'is Foto: LOIC VENANCE / AFP/Scanpix
FC Nantes'i fänn Emilianio Sala pildiga
FC Nantes'i fänn Emilianio Sala pildiga Foto: SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA /Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles