Maailma 26 megajõukuri ja veel 3,8 miljardi inimese vara suurus on sama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahatünn. Pilt on illustreeriv
Rahatünn. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Briti mittetulundusorganisatsiooni Oxfam International andmetel on maailma 26 kõige rikkama inimese vara suurus 1,4 triljonit dollarit (1,2 triljonit eurot). Sama palju vara on ka 3,8 miljardil inimesel.

Miljardärid saavad iga päevaga 2,5 miljardi võrra rikkamaks, samas kui maailma vaesema poole esindajad vaesuvad, teatab cnn.com.

Oxfam International avaldas täna, 21. jaanuaril raporti mille kohaselt on maailmas praegu 2208 miljardäri, kes on jõukamad kui kunagi varem.

Alates kümne aasta tagusest finantskriisist on miljardäride arv kahekordistunud.

Raha. Pilt on illusteeriv
Raha. Pilt on illusteeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Oxfam avaldas oma 106-leheküljelise raporti, et viia tähelepanu suurele jõukuslõhele, mis lisaks igasugustele kriisidele inimesi ja maailma lõhestavad.

See mittetulunudusorganisatsioon avaldas oma andmed vahetult enne Šveitsis Davosis 22. jaanuaril algavat Maailma Majandusfoorumit, kuhu tulevad kokku maailma mõjukad ja rikkad. Loodetakse, et sellel foorumil käsitletakse ka jõukuslõhe vähendamist.

Oxfami teatel on enamus miljardäre ameeriklased, nende seas Amazoni asutajana tuntud maailma esirikkur Jeff Bezos, Microsofti taga olnud Bill Gates, valdusettevõtte Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffet ja Facebooki asutaja Mark Zuckerberg. Nende nelja mehe vara suurus on kokku 357 miljardit dollarit (310 miljardit eurot).

Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Mitmed poliitikud, keskkonnaaktivistid ja inimõiguslased on kutsunud megajõukureid üles tegelema rohkem heategevusega, et vähendada rikaste ja vaeste vahelist lõhet. Rikkureid soovitatakse masksutada 70-protsendiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles