Fänn võttis luubi alla: Harry Potteri laubal asuv arm ei olegi välgunool?

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Harry Potteri» filmide näitlejad Daniel Radcliffe ja Emma Watson
«Harry Potteri» filmide näitlejad Daniel Radcliffe ja Emma Watson Foto: outnow.ch

«Harry Potteri» fännid ei väsi otsimast nii sarja raamatuist kui ka filmidest varjatud tähendusi, salasõnumeid ja peidetud sümboleid. Iga natukese aja tagant see mõnel ka õnnestub. 

Cinemablend kirjutab, et Harry laubale tema vanemate tapmist meenutama jäänud välgunoole kujuline arm, mis ennast võlurpoisile kurjakuulutavatel hetkedel tulitades meelde tuletab, polevat ühe tähelepaneliku fännide arvates sugugi mitte juhusliku kujuga. 

Nagu teada, siis kasutatakse J. K. Rowlingu võlurite maailmas tervet hulka erinevaid loitse, mille juurde käivad nii sõnad kui ka viiped. Nii selgub Harry Potteri fänniwikist, et tapmisloitsu Avada Kedavra viibe on samuti välgunoole kujuline. Seda vähemalt tinglikult – Harry otsmikul asuv märk on peegelpildis. 

Redditis olevat sama teooria levinud juba 2015. aastal, kuid laiema avalikkuse teadvusse see siis ei pääsenud. Ka on kirjanik ise 2007. aastal väitnud, et Harry armi kujul ei ole tähendust ning välgunool tundus lihtsalt lahe kujund. «Ma ei saa ju kangelasele sõõrikukujulist armi panna,» selgitanud J. K. Rowling ühel fännikohtumisel. 

Mõned teadjamad kinnitavad, et Voldemort ei kasutanud Harryt Avada Kedavra loitsuga tappa püüdes siiski siksakki ning seetõttu kaheldakse, kas väide armi ja loitsu seosest siiski peab vett.

Kuigi fännidele see meeldetuletus ilmselt väga ei meeldi, siis tegu on siiski fantaasiamaailmaga ning faktil ja väljamõeldiselt tegelikkuses vahet ei ole. Nii näiteks jääb ka igaühe enda valida, kas võlukunstiguru Albus Dumbledore on omasooihar või mitte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles