Ligi 100-aastast prints Philipit nähti paar päeva pärast õnnetust sõitmas turvavööta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Philip autoroolis
Prints Philip autoroolis Foto: NEIL HALL / REUTERS/Scanpix

Möödunud nädalal sattus Briti kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip autoõnnetusse, tekitades diskussiooni, et kas nii eakas ikka tohib rooli taga olla.

Briti meedia teatel nähti 97-aastast printsi paar päeva pärast õnnetust taas autoroolis, ta sõitis siis lahtise turvavööga.

Spekuleeritakse, et prints läks sõitma, kuna ta peab tegema uuesti sõidueksami. Lähikondlaste teatel läks prints külla sõpradele, kes elavad Sandringhami paleest kahe kilomeetri kaugusel.

Prints Philip mais 2018
Prints Philip mais 2018 Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Nii õnnetus kui nüüdne turvavööta sõit leidsid aset kuningliku residentsi, Ida-Inglismaal Norfolkis asuva Sandringhami lossi lähedal A149 maanteel.

Briti prints Philip sattus 17. jaanuaril Sandringhami lossi lähedal liiklusõnnetusse
Briti prints Philip sattus 17. jaanuaril Sandringhami lossi lähedal liiklusõnnetusse Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Prints 17. jaanuari õnnetuses vigastada ei saanud ja siis oli tal turvavöö kinni. Küll aga said vigastada teises autos olnud inimesed, kelle seas oli ka laps.

Prints Philip loobus esindusülesannetest 2017. aastal, kuid aegajalt on teda avalikkuses näha. Ta on seni vitaalne ja üsna hea tervise juures. 

Prints Philipil saab autoga sõitmise lõplikult ära keelata vaid ta abikaasa, kuninganna Elizabeth II.

Ühendkuningriigis peavad üle 70-aastased uuendama oma juhiluba iga kolme aasta tagant. See ei kehti aga 92-aastase kuninganna Elizabethi kohta, kellel ei pea olema autojuhtimiseks luba.  

Põhjus selles, et kõik briti juhiload antakse välja Elizabeth II nimel. 

Buckinghami palee teatel on prints Philipil kehtiv juhiluba ja ta teeb pärast õnnetust uue sõidueksami, et talle juhiluba alles jääks.

Prints Philipile tehti pärast liiklusõnnetust, milles ta auto külili lendas, ka nägemise kontroll ja ta läbis selle. Printsi on nähtud sageli autoroolis prille kandmas.

Printsi teatel tekkis õnnetus, milles tema Land Rover teise autoga kokku põrkas, päikese tõttu, mis ta silmi pimestas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles