Sõltuvusest vabanenud kitarrist Paul Neitsov: sõltlaste pealt teenitud raha läheb ühiskonna hüvanguks (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõltuvusest vabanenud kitarrist Paul Neitov: sõltlaste pealt teenitud raha läheb ühiskonna hüvanguks
Sõltuvusest vabanenud kitarrist Paul Neitov: sõltlaste pealt teenitud raha läheb ühiskonna hüvanguks Foto: MediaMarketing

Tartust pärit muusik Paul Neitsov, kes hiljuti tunnistas oma hasartmängusõltuvust, sõnas, et see olukord ei muutu, et ühiskond sõltlaste pealt kasu ei teeni.

Neitsov otsustas sõltuvusest avalikult rääkida, kuna väga vähesed inimesed on seda teinud. «Inimestel on hirm, nad kardavad mõnitamist,» pakkus Neitsov välja ühe teooria, miks inimesed sellest ei räägi. Väidetavalt on mängupõrgute püsikundede seas päris mitmeid avaliku elu tegelasi ja poliitikuid, kes käivad regulaarselt kasiinosse raha matmas.

Mängupõrgud pole Neitsovi hinnangul mitte mingisuguse kasuteguriga. «Olgu, irooniliselt rahastatakse ka kultuuri suures osas hasartmängumaksust. Ma arvan, et see ei muutugi, et osa sõltlaste pealt teenitud raha läheb maksu kaudu ühiskonna hüvanguks,» selgitas Neitsov. Hasartmängumaksu nõukogu lõpetas küll tänavu töö, kuid riik jätkab hasartmängumaksudest saadud rahaga kultuuri, spordi, hariduse ja sotsiaalvaldkonna toetamist. Küll aga läheb nüüd üks protsent saadud maksudest hasartmängusõltuvusega võitlemiseks.

Loe pikemalt Tartu Postimehest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles