Meghani ja Harry beebi teeb kuninglikus peres ajalugu (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry ja Meghan Markle.
Prints Harry ja Meghan Markle. Foto: George Rogers/SIPA / George Rogers/SIPA

Sussexi hertsogipaari prints Harry ja Meghan Markle'i kevadel ilmavalgust nägev esiklaps teeb kuningliku peres ajalugu, sest on esimene angloameeriklane sinivereliste peres.

Sussexi hertsoginna on teinud avalduse, et saada Briti kodakondsus, kuid arvatavasti ei kiideta seda heaks enne kui beebi on sündinud. Los Angeleses sündinud Meghan andis avalduses sisse 2017. aasta novembris, vahetult enne Harryga kihlumist.

Naist on ka hoiatatud, et paberitöö võib võtta mõne aasta ning ta ei saa VIP kohtlemise osaliseks, kirjutab Mirror.

Eeskirjade järgi väljaspool USAt abielupaarile sündinud laps saab Ameerika kodakondsuse, kelle üks vanem on Ameerikas elanud üle kahe aasta.

Kuninglik ajaloolane Hugo Vickers ütles The Sunday Timesile: «Ma olen päris kindel, et meil pole kuninglikus peres kunagi varem olnud Briti-Ameerika päritolu last.»

«Kuna Meghan on abielus Inglise printsiga, siis saab ka sündiv laps olema britt,» lisas ta. 

Samuti arvatakse, et hertsoginna on kiindunud Ameerika pere traditsioonidesse ning teeb kõik, et laps kasvab üles olles täielikult teadlik oma Ameerika päritolust.

Praegu pole veel teada, kas Meghan jätab oma Ameerika kodakondsuse alles, kui temast britt saab. Kuid kui ta seda teeb, siis hertsogipaari järgmistest lastest saavad samuti briti-ameeriklased.

Sussexi hertsog ja hertsoginna.
Sussexi hertsog ja hertsoginna. Foto: Paul Grover/Daily Telegraph / PA Wire/PA Images
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles