Pühapäevad ürgelukatega vol.2: Kanal 2 näitab täna kõige esimest «Jurassic Parki»

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 täidab talvised pühapäevaõhtud eelajalooliste koletistega – järjestikku neljal pühapäeva õhtul toob kanal ekraanile legendaarsed Jurassic Parki ja Jurassic Worldi filmid. Täna kell 20:05 saab Kanal 2st vaadata Steven Spielbergi juuraajastu saaga kõige esimest, Oscaritega pärjatud filmi «Jurassic Park» (Jurassic Park, USA 1993).

Miljonär John Hammond (Richard Attenborough) on hakkama saanud võimatu ettevõtmisega – tema palgatud teadlased on avastanud viisi, kuidas kloonida miljonite aastate eest välja surnud sauruseliike. Saurused paigutati üksikule saarele, kus avatakse looduspark. Enne selle avamist kutsub John sinna grupi teadlasi, et kuulda nendepoolset hinnangut. Õnnetuseks saavad saurused oma aedikutest välja ja sellest midagi head juba ei tule. Osades astuvad üles Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum jt.

Omal ajal oli tegu sedavõrd revolutsioonilise filmiga, et selle näitamise järel kinodes tõusis hüppeliselt paleontoloogiatudengite hulk. Kinokassadest kopsaka saagi püüdnud film võitis kolm Oscarit ning seda heli- ja visuaalefektide eest, mis olid tol ajal väga leidlikud. Kui kinoelamus kohati liiga hirmsaks läheb, siis tasub meelde tuletada, et näiteks türannosauruse hääl saavutati nii, et miksiti kokku koera, pingviini, tiigri, alligaatori ja elevandi hääled – polegi ju nii hull!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles