Kolmandat last ootav Zuzu Izmailova tahab saada peaministriks (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat last ootav Zuzu Izmailova tahab saada peaministriks
Kolmandat last ootav Zuzu Izmailova tahab saada peaministriks Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Kolmandat last ootav Eestimaa Rohelisi juhtiv Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova andis eelmise aasta lõpus teada enda soovist saada Eesti peaministriks.

33-aastane Züleyxa Izmailova andis soovist teada natuke enne vana-aasta lõppu, kui kirjutas Facebooki pika teadaande sellest, et tegi erakonna juhatusele ettepaneku seada teda 2019 Riigikogu valimistel peaministrikandidaadiks.

Pärast pikalt erinevate liitlaste ja toetajate tänamist, sõnas Izmailova: «Nimelt olen otsustanud esitada ennast erakonna juhatusele Eestimaa Roheliste peaministri kandidaadiks tulevastel riigikogu valimistel.»

Erakonna Eestimaa Rohelised Riigikogu valimiste eelne pressikonverents koos Anu Saagimiga
Erakonna Eestimaa Rohelised Riigikogu valimiste eelne pressikonverents koos Anu Saagimiga Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Kuid veel enne seda, kui abilinnapea oma kandidatuurist teada andis, kritiseeris ta ka Keskerakonda, kes talle tema praeguse tähtsa ametikoha andsid.

Izmailova sõnas: «[...] ükski pikalt võimul olnud erakondadest pole oluliste muutuste juhtimisest sisuliselt huvitatud ja meid (Eestimaa Rohelised - toim.) on vaja parlamenti rohelisteks valvuriteks, kes algatavad ja aitavad ellu viia neid jätkusuutlikke samme, mis aitavad kindlustada tulevikku, kus järeltulevate põlvkondade elukvaliteet ei peaks meie tänaste otsuste või tegemata jätmiste tõttu liigselt palju kannatama.»

Kas Zuzu enda poliitilisele karjäärile selle käiguga jalga lasi, see selgub pärast valimis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles