Taukar, Linna või Padar: kelle jõulutuur meelitas kohale kõige suurema publiku?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui muidu peetakse jõulupühi rahu ja vaikuse ajaks, on muusikute jaoks see periood just kõige töisem ja kriitilisem. Nüüd on paras aeg üle vaadata, millistel Eesti artistidel õnnestus jõulutuuridega saalid puupüsti täis tuua ja kellel jäi seekord staarijõudu pisut väheseks.

Koit Toome ja Valter Soosalu

Detsembrikuu suurimad tähed olid näosaate võitjad Koit Toome ja Valter Soosalu, kel õnnestus välja müüa pea kõik saalid, kus nad pühadeajal üles astusid. Kaarli kirikus, kus on kokku 1500 istekohta, osteti ära isegi kõik 49-eurosed VIP-piletid! Tavapiletid olid hinnavahemikus 22–25 eurot.

Koit Toome ja Valter Soosalu jõulukontsert «O' Holy Night/Püha öö»
Koit Toome ja Valter Soosalu jõulukontsert «O' Holy Night/Püha öö» Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Tanel Padar ja Nele-Liis Vaiksoo

Näosaate kuldse hooaja staaride jõulukontsert Tartus nõnda edukas ei olnud. Peetri kirik mahutab umbes sama palju rahvast kui Kaarli, aga piltidelt võib näha, et rõdud jäid tühjaks ja põrandalgi on publikut pigem hõredalt. Tõsi küll, duo Tallinna kontserdil oli rahvast märksa rohkem. Piletid jõulutuurile maksid 22–24 eurot.

Tanel Padar ja Nele-Liis Vaiksoo jõulukontsert Tartus Peetri kirikus
Tanel Padar ja Nele-Liis Vaiksoo jõulukontsert Tartus Peetri kirikus Foto: Kristjan Teedema

Ines ja Karl-Erik Taukar

Jõud ühendasid ka superstaarisaate viimase hooaja kohtunik ja saatejuht ning võtsid ette Tallinna suurima saali Alexela kontserdimajas, kuhu mahub istuma 1829 inimest. Rõdusid Taukar ja Ines välja ei müünud, ent põranda tõid muusikud kenasti täis. Piletihinnad küündisid 29,4 euroni.

Ines ja Karl-Erik Taukar Tallinnas Alexela Kontserdimajas
Ines ja Karl-Erik Taukar Tallinnas Alexela Kontserdimajas Foto: Sander Ilvest

Ivo Linna, Robert Linna, Antti Kammiste ja Eric Kammiste

Käbid ja kännud andsid jõulukontserdi Tallinnas Vabal laval, kuhu mahutati publikut pildi järgi hinnates umbes 200 ringis. Piletid üritusele maksid 18–20 eurot.

«Käbid ja Kännud» jõulutuur. Ivo Linna, Robert Linna, Antti Kammiste ja Eric Kammiste.
«Käbid ja Kännud» jõulutuur. Ivo Linna, Robert Linna, Antti Kammiste ja Eric Kammiste. Foto: Sander Ilvest/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Sissi Nylia Benita ja Dave Benton

Superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud Sissi võttis jõulutuurile kaasa eurolaulikust isa Dave Bentoni. 1500-kohaline Kaarli kirik jäi neile pisut suureks, kuid päris tühjale saalile kontserti andma ei pidanud. Küll järgmine kord läheb edukamalt! Kontsertide piletihind oli kusjuures vaid 15 eurot.

Dave Bentoni ja Sissi Benita jõulukontsert Kaarli kirikus.
Dave Bentoni ja Sissi Benita jõulukontsert Kaarli kirikus. Foto: Sander Ilvest/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

The Swingers

Tanja Mihhailova-Saar, Birgit Sarrap, Jüri Pootsmann ja Mikk Saar meelitasid nelja peale täis terve Alexela kontserdimaja põranda, rõdudele pileteid ei müüdud. Parteris on kohti kokku 1030. Meeleoluka jõulutuuri piletid jäid vahemikku 18–40 eurot.

The Swingers kontsert «No tere talv!»
The Swingers kontsert «No tere talv!» Foto: Joakim Klementi/Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles