Raamat: Adolf Hitleri kallimale Eva Braunile tehti vagiinaoperatsioon, et ta saaks seksida (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Braun 1940. aastal
Eva Braun 1940. aastal Foto: akg-images /Scanpix

Ameeriklasest kirjandusprofessor Thomas Lundmark avaldas raamatu «Eva Braun: Her Life and Times: 1912-1945» (Eva Braun: ta elu ja aeg 1912 - 1945), mille kohaselt oli Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri kallimal Eva Braunil Mayer-Rokitansky-Küster-Hauseri sündroom, mis ei võimaldanud tal seksida.

Tegemist on harva esineva sündroomiga, mille puhul ei arene tüdrukutel normaalset reporoduktiivsüsteemi. Neil ei ole või on ainult osaline emakas, vaginaalne kanal on lühike, kitsas või puudub hoopis. Selle sündroomiga täiskasvanud naised ei saa seksida või kui organid on osaliselt olemas, siis on seks väga valus. Selle all kannatajaid saab aidata kirurgiliselt.

Lundmarki andmetel oli Eva Braunil väljaarenemata reproduktiivsüsteem, mis ei võimaldanud tal seksida.

Ameeriklase sõnul põhinevad andmed Brauni kohta saksa günekoloogi Gustav Scholteni märkmetel. See günekoloog töötas Müncheni Klinik Rechts der Isaris.

Günekoloogi lese teatel jäid tema mehest mitmed dokumendid ja märkmed, sealhulgas ülesetähendus ka Hitleri residentsist Berghofist tehtud kõne kohta.

«Telefonikõne Berghofist. Reis Itaaliasse. Tänamine operatsiooni eest. Eva Braun,» on ülestähendus.

Lundmark jõudis enne oma raamatu kirjutamist jälile, et günekoloogi arstist poeg Gerhard Scholten oli siis veel elus ja ta intervjueeris teda.

Raamatu kirjutaja teatel opereeris günekoloog Gustav Scholten Eva Brauni ja sai selle eest koos naisega tasuta reisi Itaaliasse.

Günekoloogi poja Gerhard Scholteni andmetel oli Eva Braun 1944. aastal Müncheni haiglas. Tema andmetel külvas Hitler Brauni lilledega üle, ta palat nägi välja nagu lillepood.

Eva Braun ja Adolf Hitler Berchtesgadeni residentsis 1942
Eva Braun ja Adolf Hitler Berchtesgadeni residentsis 1942 Foto: akg-images / scanpix

Eva Brauni opereerimise põhjuse paljastas Brauni ema Franziska Braun 1968. aastal kui andis ameeriklasest ajakirjanikule Nerin Gunile intervjuu.

Professor Lundmarki andmetel kinnitas ema, et ta tütrel diagnoositi sündroom, mille puhul vagiina on lühike ja kitsas.

«Evale tehti vagiina laiendamise ja pikendamise operatsioon, et ta oleks võimeline seksima. Tal oli Mayer-Rokitansky-Küster-Hauseri sündroom. Seda esineb 5000 tüdrukust ühel,» on raamatus.

Lundmarki sõnul oli Eva Braun günekoloogile operatsiooni eest tänulik ja ta tänas teda mitmes kirjas. Ei ole teada, kas pärast operatsiooni sai Braun seksida. 

Veel on olemas märkmed Eva Brauni reisist Rooma, kus ta tõlgiks oli diplomaat Eugen Dollmann. Braun oli Dollmannile öelnud, et ta ei ole Adolf Hitleriga seksinud.

Lisaks on olemas Hitleri ihuarsti Karl Brandti ning ta kahe sekretäri Gertraud Junge ja Christa Schröderi ülestähendused, mille kohaselt ei olnud Hitler Brauniga seksuaalsuhtes.

Sama kinnitas ka Hitleri residentsi Berghofi majavalitseja Herbert Döhring.

Hitler kirjutas enne surma, et Eva Braun oli mitu aastat ta truu sõber. See on otsene viide platoonilisele suhtele.

Lundmarki sõnul üritas Eva Braun oma perekonna eest varjata, et ta ei ole otseses mõttes Hitleri kallim, vaid pigem meelelahutajast sõbranna, kellega füürer ei ole intiimsuhtes.

Adolf Hitler ja Eva Braun Berchtesgadeni residentsis dateerimata fotol
Adolf Hitler ja Eva Braun Berchtesgadeni residentsis dateerimata fotol Foto: Personalities / Credit:Topham Picturepoint ©1999/Scanpix

Mitmete ajaloolaste sõnul ei olnud Adolf Hitler ka ise võimeline seksima.

Teada on, et Hitleri ja Brauni suhe oli heitlik, mitmel korral tahtis naine teha enesetapu, kuid ta elu päästeti. Arvatakse, et ta genitaalide sündroom mõjutas ka ta vaimset tervist.

«Arvan, et Hitler kasutas Brauni kaitsekilbina, et ta era- ja sekselu paistaks väljast selline nagu normaalsetel meestel,» sõnas Lundmark.

Siiski on ka neid ülestähendusi, mille andmetel olid Braun ja Hitler intiimsuhtes ning Baruni seksuaalkäitumine oli agressiivne. Sellele viitas Hitleri arst Thedor Morell, kelle sõnul olid füüreri nahal mitmed küüntega tekitatud vigastused.

Eva Anna Paula Braun (hiljem Eva Hitler; 6. veebruar 1912 München – 30. aprill 1945 Berliin) oli Hitleri armuke, Berghofi perenaine, lühikest aega (29. aprill – 30. aprill) ka Adolf Hitleri ametlik abikaasa.

Eva Braun 1931. aastal
Eva Braun 1931. aastal Foto: akg-images / scanpix
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles