Britid keelavad alla 15-aastastele vägistamis- ja seksistseenide näitamise

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hertsoginna»
«Hertsoginna» Foto: IMDB

Ühendkuningriikide filmiklassifikatsioonide nõukogu otsustas muuta kinodes näidatavate filmide vanusepiirangut, et vähendada noore kinopubliku kokkupuudet seksuaalse vägivallaga ekraanil.

The Guardian vahendab, et filmid, milles leidub seksuaalset vägivalda kujutavaid stseene, ei tohi tohi näidata alla 15-aastastele vaatajatele. Nõukogu põhjendab oma otsust, viidates avalikule arvamusele, mis viimase viie aasta jooksul on loonud vajaduse vanusepiiri tõsta.

«Oleme pikka aega saanud tagasisidet, et pole mingit põhjendust, miks alates 12-aastased (eelmine tüüp-vanusepiirang – toim.) peaksid ekraanil seksuaalset vägivalda nägema,» sõnas nõukogu esindaja. 

Muudatuse ulatuse ilmestamiseks viitab The Guardian 2008. aasta ajaloolisele filmile «Hertsoginna», mis uue korralduse kohaselt peaks vanusepiiri tõstma: filmis leidub stseen, milles mees hoiab naist voodis kinni ning seega viidatakse vägistamisele. 

Nõukogu on järgmiseks üle vaatamas ka seda, kui palju leidub filmides seksuaalse alatooniga stseene ja teksti, mis viimastel aastatel olevat sagenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles