Pildid ja video: Austrias ja Saksamaal tabas lumelaviin hotelli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk- ja Lääne-Euroopas on viimase kahe nädalaga sadanud väga palju lund ning Austrias, Saksamaal ja Šveitsis on olnud ka laviine.

Meteoroloogide teatel on mõnedes paikades lume paksus juba viis meetrit ning jaanuarikuine lumenorm on ületatud 260-protsendiliselt, edastab AFP.

14. ja 15. jaanuari vahelisel ööl tabas tugev lumelaviin Austrias Ramsau am Dachsteinis asuvat hotelli, kus sel ajal oli 60 inimest.

Lumelaviin tabas Austrias Ramsau am Dachsteinis asuvat hotelli
Lumelaviin tabas Austrias Ramsau am Dachsteinis asuvat hotelli Foto: EIBNER/EXPA/Dominik Angerer / imago/Eibner Europa/Scanpix

Päästjate sõnul on ime, et keegi selles õnnetuses ei hukkunud. Kõige enam sai kannatada hotelli esimene korrus, kus asub restoran. Lumi lõhkus restorani aknad, tungides hoonesse.

Lumelaviin tabas Austrias Ramsau am Dachsteinis asuvat hotelli
Lumelaviin tabas Austrias Ramsau am Dachsteinis asuvat hotelli Foto: Handout / AFP/Scanpix

«Kui lumelaviin oleks hotelli tabanud paar tundi varem, oleks olnud palju ohvreid, sest restoran oli inimesi täis. Kuid laviini ajaks oli restoran juba suletud ja inimesed lahkunud,» teatas päästja Heribert Eisl.

Ramsau am Dachsteini hotelli külalised majutati lähedal asuvasse teise hotelli. Enamik laviinihotellis olnutest olid taanlased, kes olid Austrias mäesuusatamas.

Austria erinevates paikades on lumevangis üle 40 000 inimese. Päästjad koos sõduritega tegelevad teede lahtilükkamise ja inimeste päästmisega.

Lisaks Austriale tabas selle nädala alguses lumelaviin ka Saksamaal Balderschwangis asuvat hotelli, kus jäi lõksu umbes 1000 inimest. Ka seal saabusid sõdurid päästjatele appi lumega võitlema.

Lumelaviin tabas Lõuna-Saksamaal Balderschwangis asuvat hotelli
Lumelaviin tabas Lõuna-Saksamaal Balderschwangis asuvat hotelli Foto: Benjamin Liss / AP/Scanpix
Lumelaviin tabas Lõuna-Saksamaal Balderschwangis asuvat hotelli
Lumelaviin tabas Lõuna-Saksamaal Balderschwangis asuvat hotelli Foto: EPA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles