Suri 97-aastane Broadway legend Carol Channing

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri teatri- ja filminäitleja Carol Channing.
Suri teatri- ja filminäitleja Carol Channing. Foto: Reuters/ScanPix

Suri USA teatri- ja filminäitleja Carol Channing, keda tuntakse kodumaal peamiselt Broadway legendi ja muusikalitähena. Channing oli 97-aastane.

CNNi teatel suri Channing täna, 15. jaanuaril. Ta oli armastatud näitleja, laulja, tantsija ja koomik. Peamiselt tuntakse teda nimirolli järgi lavastuses «Hello, Dolly!», mille eest ta ka teatriauhinna Tonyga pärjati. Kokku sai Channing karjääri jooksul neli Tony nominatsiooni, samuti anti talle 1995. aastal elutöö Tony. 80ndatel lisati Channing Ameerika teatrinäitlejate kuulsuste kotta.

Carol Channing 1968. aastal.
Carol Channing 1968. aastal. Foto: Robert Grant/Scanpix

1921. aastal sündinud Channing tegi ilma ka kinolinal ning võitis 1967. aastal muusikalifilmiga «Läbinisti moodne Millie» Kuldgloobuse ja sai Oscari nominatsiooni. Nimetatud teost on näidanud ka Eesti telekanalid.

Carol Channing 1982. aastal Grammyde jagamisel.
Carol Channing 1982. aastal Grammyde jagamisel. Foto: AP/Scanpix

Esinemist ei jätnud alati reibas ja krapsakas Channing ka pärast 90-aastaseks saamist. 2002. aastal kirjutas ta värvikast elukäigust elulooraamatu ning 2012. aastal ilmus temast dokumentaalfilm.

Vaata, kuidas sarmikas lavatäht omal ajal esines:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles