Jayme Clossi juhtum: mees sundis röövitud tüdrukut olema tunde voodi all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI kadunud inimeste lehekülg teatab, et 13-aastane Jayme Closs on leitud
FBI kadunud inimeste lehekülg teatab, et 13-aastane Jayme Closs on leitud Foto: Handout . / REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Wisconsini osariigis süüdistatakse 21-aastast Jake Pattersoni 13-aastase Jayme Clossi vanemate tapmises, sissemurdmises ja Jayme röövimises.  

Politsei arreteeris Pattersoni 10. jaanuaril ja mees tunnistas, et talle jäi Jayme silma kui ta  möödunud aasta sügisel ühel hommikul koolibussist mööda sõitis, teatab telegraph.co.uk.

Ta tahtis tüdruku endale saada ja mõtles välja detailse plaani, milles sisaldus ka ta vanemate tapmine. Kaks esimest röövimiskatset luhtusid, kuna ümbruses oli liiga palju inimesi, kolmandal korral sai mees tüdruku kätte.

Jake Thomas Patterson
Jake Thomas Patterson Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Politsei teatel teadis mees, kus tüdruk ja ta vanemad elavad, kuid ei teadnud nende nimesid. Ta sai nimed teada alles pärast Jayme Clossi röövimist.

Uurimisdokumentide kohaselt murdis Patterson sisse Closside majja, mis asub Wisconsinis Barronis, 15. oktoobril 2018 ning ta lasi James ja Denise Clossi maha.

Politsei Wisconsinis Barronis, kus asuvas majas 15. oktoobril 2018 lasti maha James ja Denise Closs
Politsei Wisconsinis Barronis, kus asuvas majas 15. oktoobril 2018 lasti maha James ja Denise Closs Foto: Jeff Baenen / AP/Scanpix

Closside kodu uurinud kriminalistide sõnul murdis mees majaukse maha ja Clossid üritasid ta eest põgeneda. Ema ja tütar varjusid vannituppa, isa üritas sissetungijat peatada, kuid Patterson lasi ta maha.

Siis leidis sissetungija vannitoast ema ja tütre. Ta lasi ema maha ja viis tütre kaasa.

Patterson vahetas enne tapmise toime panemist oma auto numbrimärgi võltsitud numbrimärgi vastu. Tal oli seljas musta värvi kombinesoon, millel oli kapuuts. Ta üritas selle abil oma nägu varjata.

Patterson viis oma vanemate mõrva pealt näinud tüdruku endaga kaasa, sõidutades ta Barronist rohkem kui 100 kilomeetri kaugusele. Ta vangistas tüdruku oma koju,  mis asub Wisconsini põhjaosas Gordonis, peites teda seal kolm kuud.

Aerofoto Wisconsini Gordoni küla äärel asuvatest hoonetest, kus kahtlusalune Jake Thomas Patterson röövitud Jayme Clossi 88 päeva kinni hoidis
Aerofoto Wisconsini Gordoni küla äärel asuvatest hoonetest, kus kahtlusalune Jake Thomas Patterson röövitud Jayme Clossi 88 päeva kinni hoidis Foto: Aaron Lavinsky / AP/Scanpix

Tüdrukul õnnestus lõpuks põgeneda ja ta leidis 10. jaanuaril Eau Claire Acres Circle'is oma koera Henryga jalutanud Jeanne Nutter, kes naabritel, Kristin ja Peter Kasinskasel palus politseisse helistada.

Röövitud Jayme Clossi leidnud Jeanne Nutter
Röövitud Jayme Clossi leidnud Jeanne Nutter Foto: KEREM YUCEL / AFP/Scanpix
Peter ja Kristin Kasinkas andmas meediale intervjuud
Peter ja Kristin Kasinkas andmas meediale intervjuud Foto: KEREM YUCEL / AFP/Scanpix

Tüdruk sõnas politseile, et kui Pattersonil olid külalised, siis pidi ta tunde olema kägaras mehe voodi all ja ei tohtinud häält teha.

Mees pani voodi ümber heli tekitavad asju, et kui tüdruk oleks tahtnud voodi alt välja tulla, siis oleks seda kohe kuulda olnud.

Jayme Clossi teatel pidi ta voodi all olema tunde, vahel kuni 12 tundi. Tal ei olnud siis süüa ega juua ja ta ei pääsenud WCsse.

Mees oli talle öelnud, et kui ta üritab põgeneda või annab võõrastele märku, et ta majas on, siis juhtub temaga midagi väga halba.

Jayme Closs koos oma tädi Jennifer Smithiga
Jayme Closs koos oma tädi Jennifer Smithiga Foto: Jennifer Smith / AP/Scanpix

Jayme Clossi teatel läks Jake Patterson 10. jaanuari hommikul kodust ära ja tal õnnestus heli tekitanud asjad voodi juurest eemale lükata.

Ta leidis mingid jalatsid, pani need jalga, pääses majast välja ja põgenes nii kiiresti kui võimalik.

Tüdruku sõnul nägi üks naine teda ja aitas, minnes naabrite ukse taha ja paludes neil politseisse helistada.

Jayme Closs teatas politseinikele, kus teda kinni hoiti ning politsei tabas Pattersoni kui mees oli oma autoga koju jõudnud.

Patterson oli arreteerimisel öelnud, et vaid tüdruku põgenemine sai viia tema kinnivõtmiseni. Kui tüdruk ei oleks pääsenud, oleks ta seni ta voodi all ja mitte keegi ei teaks tema asukohta. 

Esimene Jayme Clossi juhtumi kohtuistung oli 14. jaanuaril. Süüdistatav Patterson osales sellel video vahendusel, olles vanglas. 

Jake Patterson ja ta advokaat osalesid kohtuistungil video vahendusel
Jake Patterson ja ta advokaat osalesid kohtuistungil video vahendusel Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles