Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Puus nõksuma: Folktroonikabänd OOPUS andis välja kõige happelisema pärimuslaulu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Bänd OOPUS.
Bänd OOPUS. Foto: Promopilt

Folki, elektroonikat ja valguslahendusi ühendav bänd OOPUS tegi paljudele eestlastele südamelähedasest «Sokumängust» uue ja haarava versiooni. Sangastest pärit laulumäng on bändi tulevalt albumilt teine avaldatud lugu.

«OOPUS «Sokumäng» on kõige happelisem pärimuslaul Eestis! Nii keemiline kui üldse olla saab ja oktaanast mega kõrge!» kommenteeris lugu tuntud raadiohääl Koit Raudsepp.

Kui singel «Vaeslapse laul» näitas OOPUSe rahulikumat poolt, siis «Sokumäng» liigub tantsumuusika radadel. Bändi sündimehe Johannes Ahuni arvates võiks just nii kõlada üks õige kodumaine klubimuusika.

OOPUS liidab tänapäeva elektroonilise saundi ja rütmikäsitluse pärimusmuusika instrumentide ja tantsulugudega. Stiililt on tegu live-elektroonilise pärimusmuusika ehk folktroonikaga, kus kohtuvad psy-ambient-techno-trad. Bändi kuuluvad Mari Meentalo, Johannes Ahun ja Aleksander Sprohgis.

Märksõnad

Tagasi üles