Unustage Weekend ja Intsikurmu, uue aja kuumim muusikafestival toimub hoopis Minecrafti virtuaalreaalsuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalavahetusel toimus Minecrafti virtuaalmaailmas tantsumuusikafestival Fire Festival 2019.
Möödunud nädalavahetusel toimus Minecrafti virtuaalmaailmas tantsumuusikafestival Fire Festival 2019. Foto: Kuvatõmmis videost

Kui arvasite, et tänapäeva moodsamad muusikafestivalid on meie Intsikurmu ja Weekend või ameeriklaste Coachella, olete kahjuks ajast maha jäänud, kuna möödunud nädalavahetusel leidis aset täiesti uutmoodi tantsumuusikafestival.

Selgub, et enam ei pea muusikafestivali nautimiseks isegi toast lahkuma, kuna parim tantsumuss tuuakse interneti kaudu koju kätte, vahendab edm.com. Nimelt toimus möödunud nädalavahetusel virtuaalne Fire Festival, mis ei toimunud lauluväljakul, suurhallis ega ka Pärnu rannal: uus kuum peopaik on virtuaalmaailm ja täpsemalt arvutimäng Minecraft.

Fire Festivalil esines üle viiekümne elektroonilist tantsumuusikat viljeleva artisti, nende seas Ekali, Hudson Mohawke, ARTY, Luca Lush ning paljud teised põrandaalused hitimeistrid ja tulevikutähed. Muusikavõhikutele selgituseks: nimetatud artistide igakuine kuulajate arv ulatub Spotify andmetel sadadesse tuhandetesse kui mitte lausa miljonitesse.

Festivalil võis kuulata näiteks sellist muusikat:

Kuigi Fire Festivali lava pandi püsti populaarse videomängu Minecraft maailma, said muusikat kuulata ja teiste «festivalikülastajatega» suhelda ka need, kel kõnealust mängu pole. Virtuaalsele festivalialale pääses siiski vaid mängu kaudu.

Minecraft on pealtnäha algeline liivakastistiilis arvutimäng, mis sai popiks 2011. aastal. Business Insideri andmetel mängib seda siiani iga kuu üle 91 miljoni inimese. Minecrafti maailm koosneb plokkidest ja mängija eesmärk on jõuda «Lõppu».

Vaata, kuidas uue aja festivali reklaamiti:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles