Nüüd vabadusse pääsenud 13-aastane Jayme Closs oli oma röövija kodus vangis 88 päeva

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jayme Closs koos oma tädi Jennifer Smithiga
Jayme Closs koos oma tädi Jennifer Smithiga Foto: Jennifer Smith / AP/Scanpix

USA meedia teatas möödunud nädalal kolm kuud tagasi jäljeltult kadunud 13-aastase Jayme Clossi leidmisest. Tüdruku vanemad James ja Denise Closs tapeti  15. oktoobril 2018 Wisconsinis Barronis.

Wisconsini politsei teatel röövis tüdruku 21-aastane kahtlusalune Jake Thomas Patterson, kes hoidis teda 88 päeva vangina oma majas, mis asub Wisconsinis Gordoni küla äärealal. 

Aerofoto Wisconsini Gordoni küla äärel asuvatest hoonetest, kus kahtlusalune Jake Thomas Patterson röövitud Jayme Clossi 88 päeva kinni hoidis
Aerofoto Wisconsini Gordoni küla äärel asuvatest hoonetest, kus kahtlusalune Jake Thomas Patterson röövitud Jayme Clossi 88 päeva kinni hoidis Foto: Aaron Lavinsky / AP/Scanpix

Tüdrukul õnnestus 10. jaanuaril majas põgeneda. Koeraga jalutamas olnud naine aitas teda, minnes naabrite ukse taha ja paludes neil politseisse helistada.

Anonüümseks jääda soovinud naine tundis tüdruku ära politsei poolt avalikustatud fotodelt ja uudistesaadete piltide järgi.  

Naise ja ta naabrite sõnul nägi Jayme Closs välja räpane ja kõhnunud, kuid ta oli rahulik.

Jayme Closs pärast pääsemist koos oma tädi Jennifer Smithiga
Jayme Closs pärast pääsemist koos oma tädi Jennifer Smithiga Foto: Jennifer Smith / AP/Scanpix

Politsei sai Jaymelt teada, kus teda kinni hoiti ja kahtlusalune Patterson arreteeriti. Meest kahtlustatakse lisaks Jayme Clossi röövimises ka tüdruku vanemate tapmises.

«Senine uurimine ei näidanud, et kahtlusalune oleks olnud James, Denise ja Jayme Clossiga otseselt tuttav. Pattersoni eesmärk oli röövida Jayme ja ta valmistus selleks hoolikalt,» teatas uurija Chris Fitzgerald.

Patterson palgati 2018. aasta sügisel Closside kalkunilihatehasesse tööle, kuid ta ütles üsna kiiresti oma töökoha üles selgitadese, et kolib teise paika elama. Seega oli ta kuritegude, milles teda kahtlustatakse, toime panemise ajal töötu.

Maja, kuhu Patterson röövitud tüdruku viis, on tema lapsepõlvekodu. See asub Clossi kodust Wisconsinis Barronis umbes 110 kilomeetri kaugusel Gordonis. 

Pattersoni naabrite sõnul nad ei teadnud, et mees hoiab kedagi oma majas vangis.

Üks naabrites, Daphne Ronning, kes oli nõus andma meediale intervjuu oma näo ja nimega, ütles et Pattersonide pere kolis sinna elama umbes 15 aastat tagasi. Jake Thomas Patterson ja ta vennad kasvasid selles majas ning õppisid Northwoodi keskkoolis. Patterson lõpetas selle kooli 2015. 

Jake Thomas Patterson
Jake Thomas Patterson Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Vendade Pattersonide vanemad kolisid poegade kasvades teise kohta ja maja jäi kolmele vennale.

Ronningi sõnul tegelesid need kolm noort meest kütusevargusega ja ta mees kutsus nad korrale, ähvardades politseiga.

Senistel andmetel röövis Patterson tüdruku üksinda, teised ta pereliikmed ei ole juhtumiga seotud. Ei ole veel teada, mis Jayme Clossi vangistamise ajal majas aset leidis.

Uurimine jätkub ja veel ei ole selge, miks kahtlusalune Patterson tüdruku vanemaid ründas ja Jayme Clossi röövis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles