VAHUR JOA INTERVJUU Sünne Valtri kingadesse astuv Regina Sundejeva hakkab pättide püüdmise asemel lavalaudasid vallutama (2)

Regina Sundejeva Foto: Katrin Merisalu
Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noor laulja Regina Sundejeva on paljudele tundmatu nimi. Veel. Kuid arvestades, missugust tähelepanu tema ja bändikaaslase Edvin Petrovi uus lugu saanud on, siis Rakveres sündinud neiu kauaks enam tundmatuks jää.

Kui Patune Pool teatas suvel, et lõpetab pärast viit aastat tegevuse, olid tuhanded ansambli liikmed selles pettunud. Patune Pool andis eelmise aasta lõpus viimase kontserdi, et nii Sünne Valtri kui Edvin Petrov saaksid oma projektidega edasi tegeleda.

Kui Sünne Valtri võtab osa sel aastal toimuvast Eesti Laulust, siis ega ka Edvin pole niisama ootama jäänud. Muusik lõi liidu noore Regina Sundejevaga (20), kellega püütakse täita turul tekkinud auk.

Uue ansambli nimeks sai Topeltmäng ja kiiresti võideti paljude tähelepanu. Paljud tahtsid teada, kes neiu on, keda Edvin Petroviga koostöötamise tõttu nimetatakse Sünne Valtri mantlipärijaks. Võtsime siis toimetuses ette ning uurisime neiu enda käest tema tegemiste ja olemuse kohta.

Etteruttavalt võib öelda, et Regina end Sünne mantlipärijaks ei pea.

Regina Sundejeva on Rakveres sündinud.
Regina Sundejeva on Rakveres sündinud. Foto: Erakogu

Kust sa pärit oled? Kus üles kasvasid? Kas sa elad Tallinnas? Kui jah, siis kui kaua oled siin olnud?

Nüüdseks olen elanud juba päris mitmes kohas. Sündinud olen Rakveres, aga suurema osa oma elust olen paiknenud Kadrinas. 2018. aastal tõi koolitee mind Tallinnasse ülikooli.

Milline oli sinu lapsepõlv? Mida sulle siis teha meeldis? Oli sul palju sõpru?

Kuni üheteiskümnenda eluaastani olin ma peres ainuke laps. Tegin kõike, mida üks väike laps tegema peab. Sai tehtud pahandusi, aga vahel ka midagi sellist, mille eest kiita sai.  Tohutult meeldis mulle vanemate toas voodi peal peegli ees laulda. Tol ajal oli mu lemmiklaulja Ines ning ei puudunud ka tema parimate hittidega kassett. Sõpru, kellega põnevaid tegevusi ette võtta, oli piisavalt.

Millega sinu vanemad tegelevad?

Minu ema on suurepärane kondiiter ning ühtlasi minu suurim eeskuju. Praegu kasvatab ta minu väikevenda ning hoiab mulle minu tegemistes pöialt ja on kõige toimuvaga kursis.

Kas sul on õdesid ja vendi? Kui jah, siis millega nemad tegelevad?

Mul on noorem vend, kes on 8-aastane. Tema veel ilmselt suuri eluplaane teinud ei ole, kuna käib alles teises klassis.

Kelleks sa tahtsid saada, kui sa noorem olid? Mis oli sinu unistus?

Minu esimene unistus oli pätte hakata püüdma ehk saada politseinikuks ning teine unistus oli lauljaks saada. Suure tõenäosusega ma mundrikandjaks ei hakka enam, kuid laulev politseinik oleks ka kindlasti põnev olla.

Kes olid sinu eeskujud, kui sa üles kasvasid? Kelle muusikat sa kõige enam kuulasid?

Nagu juba ennem mainisin, siis üks kõige suurem eeskuju oli Ines. Väga meeldis mulle ka Vanilla Ninja ja Meie Mees. Üles kasvasin Eesti muusika saatel.

Millised on sinu hobid? Millega sulle meeldib vabal ajal tegeleda?

Minu suurim hobi on laulmine, millest on peagi saamas elukutse. Veel meeldib mulle tantsida, magada ning kätt harjutada enda jumestamises.

Regina Sundejeva fännas noorena Inest.
Regina Sundejeva fännas noorena Inest. Foto: Erakogu

Milline on sinu hariduskäik? Mis koolides sa käinud oled?

1-12 klass möödus Kadrina keskkoolis. Edasi viis mind tee Tallinna Ülikooli, kus käin siiani.

Millised on sinu kogemused koolikiusamisega?

Endal sel teemal kogemus puudub. Sõbralikku tögamist tuli ikka ette.

Milline on kõige traagilisem, valusam või saatuslikum sündmus, mida oled pidanud läbi elama?

Midagi jätan enda elu juures ka privaatseks.

Kui kaua sa oled muusikaga tegelenud? Milline oli sinu esimene kokkupuude muusikaga?

Muusikaga olen kokku puutunud lasteaiast saati. Käinud olen mitmes erinevas kooris. Osalenud olen ka paljudel lauluvõistlustel, millest tuntuim on Saaremaa Solistica. Tõsisemalt hakkasin muusikaga tegelema, kui liitusin show-trupp Cadenciaga, kus olin solist. Kätt olen proovinud ka «Eesti otsib superstaari» saates.

Missugust muusikat sulle meeldib teha? Missugust muusikat sulle meeldib kuulata?

Muusikat kuulan seinast seina, kindlat lemmikstiili ei ole. Muusika tegemine oleneb täiesti tujust. Vahel saab ette võetud mõni rahulikum lugu, teinekord isegi päris rokkida. Vahel tuleb tuju ka viiulit mängida.

Kuidas on sinu muusikamaitse aastatega muutunud?

Muusikamaitse pidevalt laieneb. Tavaliselt leian igast žanrist midagi, mis mulle meeldib.

Mida sa tahaksid muusikas saavutada?

Sooviksin olla edukas laulja. Kuna alles alustan seda teekonda, siis pole endale veel suuri sihte seadnud.

Kuidas sina ja Edvin kokku saite? Kuidas sündis duo Topeltmäng?

Edviniga kohtusime esmakordselt 2017. aasta detsembris. Kose aastavahetuspeol esinesid Patune Pool ning Showtrupp Cadencia. Hiljem võttis ta minuga ühendust 2018. aasta kevadel, uurides lihtsalt minu tulevikuplaane. 2018. aasta detsembris tegi ta ettepaneku luua uus projekt, mille nimeks sai Topeltmäng.

Regina ja Edvin tutvusid esmakordselt 2017. aastal.
Regina ja Edvin tutvusid esmakordselt 2017. aastal. Foto: Edvin Petrov

Mida arvad kommentaaridest, et sind kutsutakse Sünne Valtri mantlipärijaks?

Sünne Valtri mantlipärija ma kindlasti ei ole, sest Topeltmäng on uus projekt. Seda võrdlust tuuakse ilmselt sellepärast, et alustasin koostööd just Edviniga.

Kui aktiivne sotsiaalmeedia kasutaja sa oled? Mis kanaleid sa ise kasutad?

Olen pigem aktiivne kasutaja kui postitaja. Kasutan Facebooki, Instagrami, Snapchati. Ehk juba oluliselt rohkem kui Edvin (naerab).

Kui oluliseks sa tänapäeval alustavate artistide jaoks sotsiaalmeediat pead?

Ma arvan, et ilma sotsiaalmeediata oleks väga raske ühel alustaval bändil end tutvustada suuremale kogukonnale.  

Mis oleks kolm asja, mida sa Eestis muudaksid?

Talv võiks olla jõuludest aastavahetuseni ning ülejäänud aeg mõnus suvi. Tallinna–Tartu maantee võiks olla otsast lõpuni neljarajaline. Kõik terviseteenused võiks tasuta olla. Kahjuks ei ole olemas seda kuldkalakest, kes mu soovid täidaks.

Kui sul oleks võimalus reisida ükskõik kuhu, siis mis riiki sa läheksid?

See peaks olema sooja kliima, sinise sillerda vee, lummava looduse ning huvitava kultuuriga paik. Kui pakud tasuta pileteid, siis võtaks neli (naerab).

Kõikidest inimestest maailmas, kellega sa sooviksid koos lava jagada ja miks?

Laulja, kellega sooviksin lava jagada, on Ani Lorak, kuna Youtube'ist tema live-esinemisi vaadates on need nii uskumatult võimsad.

Mida öelda noortele, kes püüavad muusikuna läbilööki saavutada?

Ära anna alla ning haara igast võimalusest, mis viib sammu võrra edasi. Kõik ei tulegi üleöö.

Regina on muusikamaailmas veel liiga uus, et suuri plaane teha.
Regina on muusikamaailmas veel liiga uus, et suuri plaane teha. Foto: Edvin Petrov

Mida tulevik Edvinile, Reginale ja nende bändile Topeltmäng toob, seda näitab aeg. Aga kui võtta arvesse tähelepanu, mida nende esimene ühine laul «Amore Mio», mis ka kohe hitiks sai, saanud on, siis saab julgelt väita, et Topeltmäng Patusele Poolele väga palju alla ei jää.

Kuid tulevikust on veel vara rääkida, sest muusika on väga subjektiivne. See, mis ühel päeval läheb rahvale peale, ei pruugi seda enam homme teha. 

Muusika liidab ja ühendab ning küll ka Topeltmäng endale koha Eesti muusikaturul leiab.

Edu!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles