Abiturient Ingeri eeskuju on Ed Sheeran

Eestimuusika.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rauno Vahtre / Erakogu

Laulja Inger osaleb Eesti Laulu finaalis looga «Coming Home». Laulja alustas 15-aastaselt muusika kirjutamisega peamiselt ema eeskujul, kes on Ingerile suurimaks teenäitajaks. 

Kuidas Su tee on jõudnud laulmise ja muusika juurde?

Arvan, et see teekond algas siis kui sündisin. Minu vanemad tegelevad muusikaga ning ju see pisik kandus ka minuni. Nooremana laulsin paljudes koorides ning õppisin erinevaid instrumente. Enda loominguga alustasin 15-aastaselt, mil tekkis tahtmine oma mõtted ning tunded muusikasse panna ning läbi selle end väljendada.

Kes olid Sinu suuremad eeskujud lapsepõlves, kes on Sind inspireerinud?

Minu suurimaks eeskujuks oli ja on kindlasti minu ema Janne Fridolin. Imetlen teda ja tema dirigenditööd juba väikesest saadik. Seda, kuidas ta jōuab kõikide kooride ette, dirigeerib laulupidudel ning saavutab oma kooridega edu nii Eestis kui välisriikides. Loomingus on suurimaks eeskujuks Ed Sheeran. Tema laulude kaudu tekkis mul inspiratsioon kirjutada muusikat ning võtta kätte kitarr ja lasta oma tunded ja sõnum laval välja.

Kes Sind õpetas kitarri mängima?

Kitarri õppisin ma ise selgeks. Oli tahtmine osata end instrumendil saata ja valisin selleks kitarri. Youtube’i ja Google’i abil õppisin tasapisi seda pilli tundma.

Kas Sinu lugu «Coming Home» sai kirjutatud Eesti Laulu konkursi jaoks? Mis on selle loo peamine sõnum?

See laul tuli täiesti juhuslikult. Olin produtsendi Karl-Ander Reismanni juures ning üks hetk mõlkus peas viis, mis kummitama hakkas. Iga kord, kui seda meloodiat laulsin, ütlesin lõppu «Coming home» ja saime mõlemad aru, et see peab olema pealkiri. Kui lugu valmis sai, siis mõtlesime, et võiks selle Eesti Laulule saata.
Laulu peamine sõnum on see, et kodu ei pea olema alati maja või kindel koht, vaid kodu saab olla seal, kus on kallid inimesed: pere, lähedased, sõbrad. Sellest tundest ma laulus räägingi.

Kuidas sündis «Coming home» video?

«Coming home» filmisime koos Pixover Mediaga. Video valmis Haapsalus ning selleks läks meil terve pühapäevane päev ja (öö).

Too välja kolm lemmikut Eesti Laulu poolfinalistide hulgast?

Minu arvates on tegelikult kōik laulud hästi omanäolised ja ilusad, aga lemmikud on Victor Crone'i «Storm», Stefani «Without You» ja Sissi «Strong».

Mis on kõige ilusam Eurovisiooni võidulugu?

Salvador Sobrali «Amar Pelos Dois». See oli nii hingestatud ning jäi hästi meelde.

Mis Sind rõõmsaks teeb?

Mind teevad rõõmsaks inimesed ning see, et saan oma emotsioone ja tundeid muusika kaudu jagada.

Kuula lugu «Coming Home» siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles