Jaak Ahelik: Gunnar Grapsi plaat läks maksma hea auto hinna

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Ahelik
Jaak Ahelik Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Kadunud Gunnar Graps võib pilvepiiril nautida nüüd juba ingellikku rahulolu. Grapsi vastvalminud CD-kogumik, kuhu salvestasid tema laule muusikud ja lauljad tasuta, on kaua tehtud kaunikene – ja tõenäoliselt läbi aegade kalleim muusikaprojekt, mille peale kulus Eesti rahas 363 000 krooni, vahendab Kroonika

«Sellest sai vist tõesti Eesti kõigi aegade kalleim plaadiprojekt,» arvab projekti vedanud Jaan Ahelik, ja selgitab: «Kulutasime 23 175 eurot, seejuures muusikud tegid kõik tasuta.» Mainitud summa kuluski peamiselt stuudioaja, autoritasude ning plaadi tiražeerimise peale.
 
 
Oma häälel ja pillil lasevad seal teiste seas kõlada Tõnis Mägi, Ivo Linna, Tanel Padar, Ott Lepland, aga ka vene rockilegend Gorki Park – kokku 162 muusikut.
 
Teiste seas «keevitab» ka omal ajal bändides Kaktus, Proov 583 ja Magnetic Bandis mänginud Endel Jõgi-Rivers.
Aastal 1986 Austraaliasse suundunud kitarrist Endel on võõrsil bändi teinud mitmete tuntud muusikutega, teiste hulgas Frank Zappa klahvpillimängija Allan Zavodiga.
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles