Video: mees varastas lotopileti arvates, et selle väärtus on 10 000 dollarit, kuid oli 10 miljonit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopilet. Pilt on illustreeriv
Lotopilet. Pilt on illustreeriv Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Californias Vacaville’is varastas mees oma kaasüürilise lotopileti arvates, et saab sellega 10 000 dollarit (8600 eurot), kuid ilmnes, et see pilet tõi hoopis 10 miljoni dollari (8,6 miljonit eurot) suuruse võidu.

Lotopileti varas üritas piletit rahaks teha, kuid politsei jõudis ta jälile, arreteerides ta 7. jaanuaril, teatab msn.com.

Lotopileti varguses esitati süüdistus 35-aastasele Adul Saosongyangile.

Uurimisel ilmnes, et Saosongyangi kaasüüriline ostis 30-dollarilise lotopileti 2018. aasta detsembris. Piletiostja arvas, et ta sai umbes 10 000 dollari suuruse võidu ning ta teatas sellest ka Saosongyangile.

Piletiostja läks Sacramentosse lotofirma esindusse ja palus kontrollida oma piletit, kuid seal öeldi pärast kontrollimist, et ta piletil ei ole võitu. Mees kahtlustas oma kaasüürilist Saosongyangi, et ta vahetas piletid ära ja võttis võidupileti endale.

Mees pöördus politseisse ja politsei asus asja uurima.

Saosongyang, kelle käes oli võidupilet läks Sacramentos samasse lotoesindusse arvates, et saab 10 000 dollarit. Lotofirma esindajad kinnitasid võitu, kuid võit ei olnud 10 000 dollarit vaid 10 miljonit dollarit.

Lotofirma teatas Saosongyangile, et nad peavad läbi viima uurimise, kas pilet on autentne, mitte võltsitud. Samas nad ei teadnud, et Saosongyang on pileti varastanud, kuid siis võttis politsei nendega ühendust, teatades piletivargusest.  

Politsei sai teada, et mõlemad mehed ostsid oma lotopileti Vacaville’i Lucky Grocery poest. Nad vaatasid läbi poe turvakaamera videod, mis seda kinnitasid.

USAs müügil olevad lotopiletid
USAs müügil olevad lotopiletid Foto: ROBERT GALBRAITH / REUTERS/Scanpix

Politsei ja lotofirma teevad juhtumi uurimisel koostööd. Võidupileti ostnud mees ei saa enne oma võitu, kui politsei on juhtumi uurimise lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles