Pildid: Edgar Savisaare «vihmavarjuhoidjad» ja silmarõõmud ehk Edgari naised läbi aegade (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Toomast ja Olga Ivanova on vaid kaks naist Edgar Savisaare elus
Vilja Toomast ja Olga Ivanova on vaid kaks naist Edgar Savisaare elus Foto: Elu24 fotomontaaž

«Pealtnägija» võttis luubi alla vastuolulise poliitiku Edgar Savisaare. Kaheosalises erisaates tuli jutuks ka Savisaare armuelu ja nn vihmavarjuhoidjad. 

Elu24 otsustas aga «Pealtnägija» näitel välja tuua Edgari abikaasa, naised ja lihtsalt «vihmavarjuhoidjad».

Peale mitmete silmarõõmude ja «vihmavarjuhoidjate» on Edgar ka kolmel korral abielus olnud. Tema naisteks olid Kaire, Liis ja Vilja.

KAIRE SAVISAAR

Esimesest abielust Kairega on Edgar Savisaarel poeg Erki, kellel on tütred Elis ja Riin. Erki Savisaar on samuti Keskerakonna poliitik.

Kaire tegutseb praegu Tallinna Täiskasvanute Gümnaasiumi karjäärikeskuse juures.

LIIS REMMEL

Teisest abielust Liisiga on Edgar Savisaarel tütar Maria ja poeg Edgar.

VILJA SAVISAAR-TOOMAST (endine Laanaru)

Edgar abiellus 19. oktoobril 1996 Vilja Savisaarega. Neil on tütar Rosina. 15. detsembril 2009 teatasid Savisaared, et on otsustanud oma abielu lahutada.

Vilja Toomast.
Vilja Toomast. Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees

KATRIN SISKA

2009. aasta 27. novembril, esietendus Solarise keskuses Nokia kontserdimajas Georg Malviuse lavastatud «Evita». Tolleaegne linnapea Edgar Savisaar maabus alles etenduse teiseks vaatuseks, käsikäes referendineiu Katrin Siskaga.

Paarike ei saanud teineteiseta ka «Evita» järelpeol. Savissaarel jagus pilke ja mesijuttu vaid Siskale. Loomulikult lahkuti ka peolt käsikäes. 

Katrin Siska.
Katrin Siska. Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS

OLGA IVANOVA

Endine Savisaare vihmavarjuhoidja Olga Ivanova ütles, et tal polnud ühtki hetke, kus oleks end skandaalse poliitiku seltsis ebamugavalt tundnud. «Õnneks meie suhted olid väga viisakad. Mingisugust käitumist, mis mind paneks ebameeldivasse olukorda, ei olnud,» rääkis Ivanova. «See oli minuga, nii et ma ei tea, kuidas oli teistega,» lisas naine muiates.

Olga Ivanova
Olga Ivanova Foto: Päevaintervjuu screenshot

SIRET KOTKA-REPINSKI

Üks isiklik referent ehk vihmavarjuhoidja oli Väike-Maarjast pärit endine kesknoor Siret Kotka-Repinski, kes toonitas saates, et teda sidus Savisaarega ainult erakond. «Me olime kolleegid ja sõbrad ja ma arvan, et see on peamine. See, et me mõistsime üksteist rohkem... jah, kindlasti mõistsime,» rääkis naine.

Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erakogu

JELENA VALME

Lähedalseisev allikas rääkis Elu24-le: «Edgari ja Jelena armusuhe on ammune, mis nüüd juunist uue alguse sai. Jelena elab vahelduva eduga Hundisilmal ja Narvas, kus tal töised tegemised pooleli.» 

Jelena Valme on tegev erinevate ettevõtete ja MTÜde juhatuses. Teiste seas reisikorraldusega tegelevas ettevõttes Vertrag OÜ ning maastiku hoolduse ja korrashoiuga tegelevas Fin Decor OÜ. 

Jelena Valme abikaasa on tuntud Ida-Virumaa kodanikuaktivist ning mittetulundusühingu Eesti Sõjamemoriaali esimees Andres Valme, kes kadus 2015. aasta märtsis jäljetult ning leiti hiljem Venemaalt.

Sotsiaalmeedia vahendusel saame teada, et Jelena Valme on tänaseks lahutatud naine. 

Jelena Valme ja Edgar Savisaar.
Jelena Valme ja Edgar Savisaar. Foto: Ilja Smirnov

ERIKA SALUMÄE

Vilja Savisaar-Toomast rääkis 3. detsembril 2015 «Ringvaates», et abiellumine Edgar Savisaarega oli tema jaoks vastumeelne. 

Vilja teadis, et Edgar pettis teda ja isegi pulmapäeva hommiku oli mees veetnud Erika Salumäe, oma uue silmarõõmuga.

«Erika Salumäe on seda oma raamatus kirjutanud ja kinnitanud. See ei ole minu väljamõeldis,» ütles Vilja. 

Vilja abiellus hoolimata sellest, et Edgaril oli teine naine.

Erika Salumäe raamatu «Südame põhjast...» esitlus
Erika Salumäe raamatu «Südame põhjast...» esitlus Foto: Madis Sinivee

Artikli koostamisel on kasutatud Vikipeedia abi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles